Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczak faszerowany szynką i serem niejedno ma imię! W przygotowaniu takiego obiadu pomoże Ci WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich lub w innej wersji, z innymi przyprawami (polecamy również wersję czosnkową). Dzięki papirusowi obejdzie się bez tłuszczu do smażenia - obniżysz kaloryczność tego i tak lekkiego dania. Faszerowane piersi z kurczaka podawaj z surówką, np. z buraczków lub marchewki i ziemniakami.
Przygotowanie
46 min
Krok 1
15 min
Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno.
Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 2
25 min
Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
Krok 3
5 min
Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
Porady kulinarne
1 min
Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 1
z
4
Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno.
Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 2
z
4
Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
Krok 3
z
4
Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
Porady kulinarne
z
4
Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0