Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak faszerowany szynką i serem

0
46min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Pierś z kurczaka podzielona na 4 kotlety (po 150 g)
4  plastrów
Szynka
100  g
Tarty ser Manchego lub inny ulubiony
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
44.57 g
Węglowodany
0.46 g
Tłuszcze
14.1 g
Wartość energetyczna
316.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
15 min
Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 2
25 min
Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
Krok 3
5 min
Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
Porady kulinarne
1 min
Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 1 z 4

Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 2 z 4

Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 3 z 4

Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Porady kulinarne z 4

Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Kurczak faszerowany szynką i serem niejedno ma imię! W przygotowaniu takiego obiadu pomoże Ci WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich lub w innej wersji, z innymi przyprawami (polecamy również wersję czosnkową). Dzięki papirusowi obejdzie się bez tłuszczu do smażenia - obniżysz kaloryczność tego i tak lekkiego dania. Faszerowane piersi z kurczaka podawaj z surówką, np. z buraczków lub marchewki i ziemniakami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha