Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
ingredient_quantity
recipe ingredient
600g
Pierś z kurczaka podzielona na 4 kotlety (po 150 g)
4plastrów
Szynka
100g
Tarty ser Manchego lub inny ulubiony
1opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczak faszerowany szynką i serem niejedno ma imię! W przygotowaniu takiego obiadu pomoże Ci WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich lub w innej wersji, z innymi przyprawami (polecamy również wersję czosnkową). Dzięki papirusowi obejdzie się bez tłuszczu do smażenia - obniżysz kaloryczność tego i tak lekkiego dania. Faszerowane piersi z kurczaka podawaj z surówką, np. z buraczków lub marchewki i ziemniakami.
Przygotowanie
46 min
Krok 1
15 min
Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno.
Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 2
25 min
Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
Krok 3
5 min
Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
Porady kulinarne
1 min
Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 1
z
4
Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno.
Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Krok 2
z
4
Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
Krok 3
z
4
Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
Porady kulinarne
z
4
Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0