Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak faszerowany szynką i serem
Dodaj do CookBook

Kurczak faszerowany szynką i serem

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Pierś z kurczaka podzielona na 4 kotlety (po 150 g)
4  plastrów
Szynka
100  g
Tarty ser Manchego lub inny ulubiony
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.5 g
Wartość energetyczna
316.7 kcal
Tłuszcze
14.1 g
Białko
44.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurczak faszerowany szynką i serem niejedno ma imię! W przygotowaniu takiego obiadu pomoże Ci WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich lub w innej wersji, z innymi przyprawami (polecamy również wersję czosnkową). Dzięki papirusowi obejdzie się bez tłuszczu do smażenia - obniżysz kaloryczność tego i tak lekkiego dania. Faszerowane piersi z kurczaka podawaj z surówką, np. z buraczków lub marchewki i ziemniakami.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    15 min
    Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
  • Krok 2

    25 min
    Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
  • Krok 3

    5 min
    Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
  • Porady kulinarne

    1 min
    Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 1 z 4

Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 2 z 4

Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 3 z 4

Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Porady kulinarne z 4

Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przyjazny dla Keto
  • Pudełko śniadaniowe dla dorosłych
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak tikka masala

    Kurczak tikka masala

    16 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    50 min Łatwy
  • Zupa wiosenna z kurczakiem

    Zupa wiosenna z kurczakiem

    1 godz 27 min Łatwy
  • Leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu