Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kurczak faszerowany szynką i serem

(0)
46min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Pierś z kurczaka podzielona na 4 kotlety (po 150 g)
4  plastrów
Szynka
100  g
Tarty ser Manchego lub inny ulubiony
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
44.57 g
Węglowodany
0.46 g
Tłuszcze
14.1 g
Wartość energetyczna
316.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurczak faszerowany szynką i serem niejedno ma imię! W przygotowaniu takiego obiadu pomoże Ci WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich lub w innej wersji, z innymi przyprawami (polecamy również wersję czosnkową). Dzięki papirusowi obejdzie się bez tłuszczu do smażenia - obniżysz kaloryczność tego i tak lekkiego dania. Faszerowane piersi z kurczaka podawaj z surówką, np. z buraczków lub marchewki i ziemniakami.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    15 min
    Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
  • Krok 2

    25 min
    Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.
  • Krok 3

    5 min
    Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.
  • Porady kulinarne

    1 min
    Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.
Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 1 z 4

Napełnij filety z kurczaka szynką i odrobiną sera Manchego. Zwiń ciasno. Wskazówka: jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 2 z 4

Rozłóż papirus Winiary, umieść roladkę, zamknij i lekko dociśnij, aby mięso z zewnątrz przeszło przyprawami. Umieść na suchej, wcześniej rozgrzanej przez minutę patelni, przykryj i smaż na małym ogniu przez 7 do 8 minut z każdej strony lub aż mięso dojdzie.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Krok 3 z 4

Usuń papirus i podawaj na talerzu z warzywami.

Kurczak faszerowany szynką i serem

Porady kulinarne z 4

Jeśli chcesz, możesz posmarować szynkę odrobiną chili chipotle przed zwijaniem, aby uzyskać pikantny akcent.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Pudełko śniadaniowe dla dorosłych
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wolno pieczona szynka w ciemnym piwie i brązowym cukrze

    2 godz 18 min Łatwy
  • Szynka peklowana na ciepło i na zimno

    97 godz 55 min Łatwy
  • Pyszne roladki ze steku wołowego

    1 godz Łatwy
  • Kurczak po meksykańsku - Tinga

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu