Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filet z kurczaka po cygańsku
Dodaj do CookBook

Filet z kurczaka po cygańsku

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Cebula
1 
Ogórki konserwowe
1  łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2 
Jajko
0.75  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75  szklanka
Bułka tarta
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.3 g
Wartość energetyczna
342.4 kcal
Tłuszcze
9.6 g
Białko
30.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Drób w naszym domu gości bardzo często. Dzisiaj przygotowałam go po cygańsku i przyznam, że jest smacznym urozmaiceniem naszej klasyki.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż, otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go, oprószamy pieprzem mięso, rozklepujemy.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu.
  • Krok 3

    10 min
    Zawijamy w roladę, na talerzyki wysypujemy bułkę tartą, mąkę. Do miseczki wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy, roztrzepujemy całość.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, następnie jajku, a na koniec w bułce tartej.
  • Krok 5

    10 min
    Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.
  • Krok 6

    1 min
    Podajemy przekrawając.
Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 1 z 6

Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż, otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go, oprószamy pieprzem mięso, rozklepujemy.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 2 z 6

Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 3 z 6

Zawijamy w roladę, na talerzyki wysypujemy bułkę tartą, mąkę. Do miseczki wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy, roztrzepujemy całość.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, następnie jajku, a na koniec w bułce tartej.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 5 z 6

Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 6 z 6

Podajemy przekrawając.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    16 min Łatwy
  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu