Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z kurczaka po cygańsku

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 łyżeczka
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Cebula
1 
Ogórki konserwowe
1 łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 
Jajko
0.75 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.63 g
Wartość energetyczna
342.39 kcal
Węglowodany
33.35 g
Białko
30.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
10 min
Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż, otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go, oprószamy pieprzem mięso, rozklepujemy.
Krok 2
10 min
Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu.
Krok 3
10 min
Zawijamy w roladę, na talerzyki wysypujemy bułkę tartą, mąkę. Do miseczki wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy, roztrzepujemy całość.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, następnie jajku, a na koniec w bułce tartej.
Krok 5
10 min
Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.
Krok 6
1 min
Podajemy przekrawając.
Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 1 z 6

Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż, otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go, oprószamy pieprzem mięso, rozklepujemy.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 2 z 6

Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 3 z 6

Zawijamy w roladę, na talerzyki wysypujemy bułkę tartą, mąkę. Do miseczki wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy, roztrzepujemy całość.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, następnie jajku, a na koniec w bułce tartej.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 5 z 6

Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.

Filet z kurczaka po cygańsku

Krok 6 z 6

Podajemy przekrawając.

Drób w naszym domu gości bardzo często. Dzisiaj przygotowałam go po cygańsku i przyznam, że jest smacznym urozmaiceniem naszej klasyki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika