Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na grillowane roladki z cukinii z szynką i suszonymi pomidorami zwieńczy Twoje poszukiwania pomysłu na lekką przystawkę do obiadu lub smaczną, prostą w przygotowaniu przekąskę na imprezę oraz letnie fit śniadanie. Będą smakowały idealnie z delikatną polędwicą łososiową lub cienkimi plasterkami szynki szwarcwaldzkiej – ale możesz również spróbować ich z inną wędliną. Cukiniowe roladki polecamy podawać z Sosem ziołowym WINIARY, aby zasmakować ich od jak najlepszej strony.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
15 min
Pokrój cukinię w cienkie długie plastry. Skrop je oliwą i wrzuć na chwilę na patelnię grillową, podpiecz z obu stron.
Krok 2
5 min
Po wystygnięciu połóż na plastrze cukinii plaster szynki oraz kawałek suszonego pomidora, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 3
2 min
Podaj jako przystawkę z Sosem ziołowym i pieczywem.
Krok 1
z
3
Pokrój cukinię w cienkie długie plastry. Skrop je oliwą i wrzuć na chwilę na patelnię grillową, podpiecz z obu stron.
Krok 2
z
3
Po wystygnięciu połóż na plastrze cukinii plaster szynki oraz kawałek suszonego pomidora, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 3
z
3
Podaj jako przystawkę z Sosem ziołowym i pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0