
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
14 minKrok 2
25 minKrok 3
1 min
Krok 1 z 3
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.

Krok 2 z 3
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.

Krok 3 z 3
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0