Grillowane roladki drobiowe z boczkiem
40min
Łatwy
5
Filet z kurczaka
10
plastrów
Boczek wędzony
2
ząbków
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
5
plastrów
Chleb
.
Wartości odżywcze
Białko
46.7 g
Węglowodany
11.19 g
Tłuszcze
18.7 g
Wartość energetyczna
410.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
14 min
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.
Krok 2
25 min
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.
Krok 3
1 min
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.
Pyszne danie z grilla. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Mięso z fileta drobiowego zwinięte w roladki z jednym plastrem boczku w środku i z drugim na zewnątrz. Podane z dobrze doprawionym sosem tatarskim Winiary komponuje się i smakuje wyśmienicie!
Komentarze 0