Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Filet z kurczaka
10 plastrów
Boczek wędzony
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
5 plastrów
Chleb

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
410.71 kcal
Tłuszcze
18.7 g
Węglowodany
11.19 g
Białko
46.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
14 min
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.
Krok 2
25 min
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.
Krok 3
1 min
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.
Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

Krok 1 z 3

Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.

Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

Krok 2 z 3

Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.

Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

Krok 3 z 3

Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.

Pyszne danie z grilla. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Mięso z fileta drobiowego zwinięte w roladki z jednym plastrem boczku w środku i z drugim na zewnątrz. Podane z dobrze doprawionym sosem tatarskim Winiary komponuje się i smakuje wyśmienicie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika