Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne danie z grilla. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Mięso z fileta drobiowego zwinięte w roladki z jednym plastrem boczku w środku i z drugim na zewnątrz. Podane z dobrze doprawionym sosem tatarskim Winiary komponuje się i smakuje wyśmienicie!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
14 min
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.
Krok 2
25 min
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.
Krok 3
1 min
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.
Krok 1
z
3
Mięso płuczemy, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i zmiażdżonym rozsmarowujemy po każdym płacie fileta. Na desce kładziemy plaster boczku, na nim kładziemy filet, na filecie znowu plaster boczku i wszystko razem zwijamy w roladkę. Tak przyrządzamy każdy filet.
Krok 2
z
3
Kładziemy na rozgrzany ruszt i grillujemy przez około 20 - 25 minut. W trakcie grillowania co jakiś odwracamy aby z każdej strony roladki były rumiane.
Krok 3
z
3
Serwujemy gorące prosto z grilla. Do roladek podajemy sos tatarski i kromkę pieczywa lub dowolną sałatkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0