Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

(2)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest natalija2289

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
0.5  kg
Mięso mielone wieprzowe
1 
Jajko
1 
Bułka pszenna
1  pęczek
Pietruszka
2 
Marchewka
1  słoik
Musztarda
50  g
Masło
2  plastrów
Ser żółty
4  plastrów
Wędlina
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej
1  łyżka
Musztarda
2  płaskich łyżek
Mąka pszenna
3  łyżek
Śmietana
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
39.03 g
Węglowodany
34.71 g
Tłuszcze
21.1 g
Wartość energetyczna
476.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczny pomysł na wykorzystanie mielonego mięsa. Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym są propozycją o niezwykłym wyglądzie. Zobacz, jak stworzyć aromatyczny sos musztardowy, na podstawie Rosołu drobiowego WINIARY, musztardy, śmietany i mąki. Mięsne rolady najlepiej serwować z ziemniakami lub kaszą.

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól i pieprz. Bułeczkę moczymy w wodzie. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do mięsa dodajemy odciśniętą bułeczkę i pokrojoną natkę pietruszki. Masę dobrze wyrabiamy. W razie gdyby była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy przyprawę uniwersalną i mieszamy. Masło i ser kroimy na mniejsze kawałki. Plastry wędliny kroimy na 4 części.
  • Krok 3

    5 min
    Na desce rozkładamy kawałek folii spożywczej. Masę mięsną wielkości kotleta mielonego rozpłaszczamy na folii i formujemy z niej prostokąt. Smarujemy musztardą.
  • Krok 4

    5 min
    W jednym brzegu układamy kawałek wędliny, na nim marchewkę, masło i ser.
  • Krok 5

    5 min
    Za pomocą folii zwijamy wszystko w roladkę.
  • Krok 6

    4 min
    Zasklepiamy brzegi, żeby nic nie wypłynęło.
  • Krok 7

    20 min
    Obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na oleju na złoto ze wszystkich stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Krok 8

    30 min
    Na roladkach układamy kilka kawałków masła i podlewamy 1-2 łyżkami wody. Naczynie wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.
  • Krok 9

    10 min
    W tym czasie przygotowujemy sos. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml wody. Bulion zagotowujemy i dodajemy musztardę. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody. Wlewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy, następnie całość wlewamy do bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy.
  • Krok 10

    1 min
    Roladki polewamy sosem i podajemy.
Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 1 z 10

Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól i pieprz. Bułeczkę moczymy w wodzie. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do mięsa dodajemy odciśniętą bułeczkę i pokrojoną natkę pietruszki. Masę dobrze wyrabiamy. W razie gdyby była zbyt rzadka dodajemy bułki tartej.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 2 z 10

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy przyprawę uniwersalną i mieszamy. Masło i ser kroimy na mniejsze kawałki. Plastry wędliny kroimy na 4 części.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 3 z 10

Na desce rozkładamy kawałek folii spożywczej. Masę mięsną wielkości kotleta mielonego rozpłaszczamy na folii i formujemy z niej prostokąt. Smarujemy musztardą.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 4 z 10

W jednym brzegu układamy kawałek wędliny, na nim marchewkę, masło i ser.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 5 z 10

Za pomocą folii zwijamy wszystko w roladkę.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 6 z 10

Zasklepiamy brzegi, żeby nic nie wypłynęło.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 7 z 10

Obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na oleju na złoto ze wszystkich stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 8 z 10

Na roladkach układamy kilka kawałków masła i podlewamy 1-2 łyżkami wody. Naczynie wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 9 z 10

W tym czasie przygotowujemy sos. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml wody. Bulion zagotowujemy i dodajemy musztardę. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody. Wlewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy, następnie całość wlewamy do bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy.

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Krok 10 z 10

Roladki polewamy sosem i podajemy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mięso mielone w waflu

    Mięso mielone w waflu

    55 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 27 min Łatwy
  • Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym

    Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym

    2 godz 15 min Łatwy
  • Kotlety mielone z kapustą pekińską

    Kotlety mielone z kapustą pekińską

    54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu