
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Roladki z suszonymi pomidorami i pesto

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
45 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Filety z piersi kurczaka umyj i oczyść, a następnie tłuczkiem do mięsa dokładnie rozbij na płaskie kotlety.
Krok 2 z 5
Na środku każdego kotlecika rozsmaruj ok. pół łyżeczki pesto bazyliowego. Ułóż po dwa suszone pomidory i zawiń całość w roladkę.
Krok 3 z 5
Umieść roladki w woreczki dołączonym do "Pomysłu na...". Dodaj przyprawy, zamknij woreczek i dokładnie wymieszaj jego zawartość, by przyprawy równomiernie otoczyły mięso.
Krok 4 z 5
Wstaw woreczek do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 45 minut.
Krok 5 z 5
Podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami, ryżem lub kaszą. Powstały w woreczku płyn może posłużyć Ci za pyszny sos.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0