Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane roladki z papryką

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos grzybowy WINIARY
4 
Kotlety schabowe
100 g
Szynka wędzona
2 plastrów
Papryka Konserwowa
100 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
33.86 g
Tłuszcze
10.31 g
Wartość energetyczna
250.23 kcal
Węglowodany
3.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
5 min
Kotlety cienko rozbij.
Krok 2
5 min
Szynkę, paprykę i ser pokrój w paseczki i wymieszaj.
Krok 3
5 min
Na mięsie ułóż porcje farszu i zwiń w rolady.
Krok 4
1 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 5
1 min
Piekarnik rozgrzej do 200 °C.
Krok 6
5 min
Sos przygotuj w 250 ml, mieszając zagotuj i zalej nim rolady.
Krok 7
35 min
Wstaw do piekarnika i piecz 35 minut.
Zapiekane roladki z papryką

Krok 1 z 7

Kotlety cienko rozbij.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 2 z 7

Szynkę, paprykę i ser pokrój w paseczki i wymieszaj.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 3 z 7

Na mięsie ułóż porcje farszu i zwiń w rolady.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 4 z 7

Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 5 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200 °C.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 6 z 7

Sos przygotuj w 250 ml, mieszając zagotuj i zalej nim rolady.

Zapiekane roladki z papryką

Krok 7 z 7

Wstaw do piekarnika i piecz 35 minut.


Roladki schabowe z szynką wędzoną, konserwową papryką i żółtym serem to propozycja na tani i smaczny obiad dla całej rodziny! Roladki ze schabu zapiekamy w Sosie grzybowym Na Każdy Dzień WINIARY, który jest wyrazisty w smaku – nie potrzebujesz żadnych przypraw, ponieważ jego kompozycja jest już wyjątkowo smaczna.

Roladki proponujemy podawać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Do rolad ze schabu pasuje ogórek kiszony i surówka z białej kapusty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika