Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe faszerowane

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

440 g
HORMEL ZAWSZE PRZETARGOWY, Schab Bez Kości, Świeża Wieprzowina
100 g
Pieczarki
1 
Cebula
2 
Ogórek kiszony
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
267.62 kcal
Węglowodany
3.59 g
Białko
23.44 g
Tłuszcze
15.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.
Krok 2
5 min
Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.
Krok 3
10 min
Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.
Krok 4
5 min
Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
10 min
Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.
Krok 6
0 min
Piecz 30 min. w 200°C.
Roladki schabowe faszerowane

Krok 1 z 6

Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.

Roladki schabowe faszerowane

Krok 2 z 6

Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.

Roladki schabowe faszerowane

Krok 3 z 6

Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.

Roladki schabowe faszerowane

Krok 4 z 6

Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.

Roladki schabowe faszerowane

Krok 5 z 6

Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.

Roladki schabowe faszerowane

Krok 6 z 6

Piecz 30 min. w 200°C.

Soczyste zawijańce ze schabu, nadziewane aromatycznym farszem z pieczarek podsmażonych z cebulką i z dodatkiem kiszonych ogórków, to znakomita propozycja na danie obiadowe na każdy dzień, ale też na specjalne okazje, takie jak święta czy przyjęcie urodzinowe. Nasz przepis na roladki schabowe został wzbogacony o Sos grzybowy WINIARY, w którym zapieka się mięso. Rolady faszerowane podawaj z puree ziemniaczanym lub ulubioną kaszą, kluskami oraz dowolną surówką.




Pomysł na roladki schabowe to jednocześnie sposób na szybki i sycący obiad. Całkowity czas przygotowania i pieczenia nie powinien przekroczyć godziny. Zacznij od rozprowadzenia sosu w 250 ml wody i zagotowania go. Pamiętaj, żeby ciągle go mieszać.




Schab pokrój na 8 części i rozbij cienko, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Pokrój drobno pieczarki, cebulę i ogórki kiszone. Podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj soli i pieprzu oraz posyp siekaną pietruszką.




Następnie zacznij formować roladki faszerowane: schab posmaruj pastą warzywną, następnie zwiń i zepnij wykałaczką. Podsmaż każdą roladkę na patelni, a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem grzybowym. Piecz około pół godziny w temperaturze 200 stopni. Doskonale smakują na gorąco, podawane natychmiast po upieczeniu. Świetnie jednak sprawdzą się też jako obiad na dwa dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika