Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym
Dodaj do CookBook

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

(0)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gosiuwka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  kg
Młode ziemniaki
2  pęczków
Szpinak Baby
1  pęczek
Koperek
2  łyżek
Masło
1 
Pierś Z Kurczaka
2  łyżeczek
Starty ser bursztyn
2 
Szalotki
75  g
Sezam
1 
Jajko
trochę
Olej
1 
Jabłka
1 
Gruszki
1  łyżeczka
Tymianek
2  łyżeczek
Ocet balsamiczny
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.7 g
Wartość energetyczna
616.6 kcal
Tłuszcze
30.3 g
Białko
26.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny, soczysty kurczak ze szpinakiem w sezamowej panierce, a całość w towarzystwie młodych ziemniaczków i musu owocowo - balsamicznego.

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    25 min
    Ziemniaczki dokładnie myjemy i usuwamy oczka. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedzamy.
  • Krok 2

    5 min
    Do gorących wrzucamy masło i umyty, posiekany koperek. Całość dokładnie razem mieszamy.
  • Krok 3

    10 min
    Pierś z kury oczyszczamy, usuwamy kosteczki i błony. Dzielimy na 4 części. Każdą lekko rozbijamy tworząc płaty.
  • Krok 4

    10 min
    Szalotkę obieramy, kroimy na drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor.
  • Krok 5

    10 min
    Każdy płat mięsa smarujemy majonezem, solimy, pieprzymy, układamy na nim nieco szpinaku wymieszanego z podsmażoną szalotką i tartym serem. Całość zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami, aby się nie rozchodziły.
  • Krok 6

    10 min
    Każdą roladkę najpierw maczamy w roztrzepanym jajku i dokładnie obtaczamy w sezamie dobrze go wciskając w mięso, aby stworzyła się dość spójna otoczka.
  • Krok 7

    10 min
    Olej rozgrzewamy na gazie, na gorący wrzucamy nasze roladki i każdą smażymy po około 5 minut z każdej strony. Gdy już się usmażą należy pamiętać, aby przed podanie powyjmować z nich wykałaczki.
  • Krok 8

    5 min
    Jabłko i gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy ogryzki i kroimy w kostkę.
  • Krok 9

    10 min
    Smażymy w rondelku na małym gazie, aż owoce się rozpadną. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i ocet balsamiczny. Na gorącym musie układamy ziemniaczki i podajemy z roladkami.
Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 1 z 9

Ziemniaczki dokładnie myjemy i usuwamy oczka. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedzamy.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 2 z 9

Do gorących wrzucamy masło i umyty, posiekany koperek. Całość dokładnie razem mieszamy.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 3 z 9

Pierś z kury oczyszczamy, usuwamy kosteczki i błony. Dzielimy na 4 części. Każdą lekko rozbijamy tworząc płaty.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 4 z 9

Szalotkę obieramy, kroimy na drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 5 z 9

Każdy płat mięsa smarujemy majonezem, solimy, pieprzymy, układamy na nim nieco szpinaku wymieszanego z podsmażoną szalotką i tartym serem. Całość zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami, aby się nie rozchodziły.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 6 z 9

Każdą roladkę najpierw maczamy w roztrzepanym jajku i dokładnie obtaczamy w sezamie dobrze go wciskając w mięso, aby stworzyła się dość spójna otoczka.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 7 z 9

Olej rozgrzewamy na gazie, na gorący wrzucamy nasze roladki i każdą smażymy po około 5 minut z każdej strony. Gdy już się usmażą należy pamiętać, aby przed podanie powyjmować z nich wykałaczki.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 8 z 9

Jabłko i gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy ogryzki i kroimy w kostkę.

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Krok 9 z 9

Smażymy w rondelku na małym gazie, aż owoce się rozpadną. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i ocet balsamiczny. Na gorącym musie układamy ziemniaczki i podajemy z roladkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy
  • Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    33 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu