Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym
Dodaj do CookBook

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

(2)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 1000smakow
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Wołowina
2 
Ogórek kiszony
160  g
Boczek
8  łyżeczek
Musztarda
1  szczypta
Pieprz czarny
1  łyżka
Mąka pszenna
1  kostka
Rosół wołowy WINIARY
5 
Grzyby shiitake suszone
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
trochę
Sól
2 
Cebula
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.8 g
Wartość energetyczna
655.2 kcal
Tłuszcze
47.4 g
Białko
47.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrazy wołowe to doskonały pomysł na smaczny i sycący obiad. Idealnie sprawdzi się, kiedy masz zaplanowaną wizytę gości lub, kiedy po prostu chciałabyś ugotować swoim domownikom coś pysznego. Sprawdź nasz przepis na zrazy wołowe!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Wołowinę umyj, osusz. Jeśli trzeba - plastry delikatnie rozklep. Ogórka pokrój na ćwiartki, kawałek cebuli pokrój w piórka do roladek, resztę posiekaj. Kostkę wołową rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  • Krok 2

    10 min
    Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką musztardy, oprósz pieprzem, ułóż na nim kawałek ogórka i boczku oraz kilka piórek cebuli, a następnie ciasno zawiń w roladkę. Zepnij wykałaczkami. Oprósz mąką.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki z każdej strony na dużym ogniu, dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze chwilę. Zalej wywarem z kostki wołowej, dodaj grzybki i duś na patelni pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dopraw do smaku pieprzem, ostrą papryką, ewentualnie solą.
  • Krok 4

    5 min
    Sos dusi się długo, dlatego raczej nie trzeba go zagęszczać, jeśli jednak będzie za rzadki, rozpuść łyżkę mąki w zimnej wodzie, dodaj odrobinę gorącego sosu i wlej całość na patelnię.
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

Krok 1 z 4

Wołowinę umyj, osusz. Jeśli trzeba - plastry delikatnie rozklep. Ogórka pokrój na ćwiartki, kawałek cebuli pokrój w piórka do roladek, resztę posiekaj. Kostkę wołową rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

Krok 2 z 4

Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką musztardy, oprósz pieprzem, ułóż na nim kawałek ogórka i boczku oraz kilka piórek cebuli, a następnie ciasno zawiń w roladkę. Zepnij wykałaczkami. Oprósz mąką.

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki z każdej strony na dużym ogniu, dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze chwilę. Zalej wywarem z kostki wołowej, dodaj grzybki i duś na patelni pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dopraw do smaku pieprzem, ostrą papryką, ewentualnie solą.

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

Krok 4 z 4

Sos dusi się długo, dlatego raczej nie trzeba go zagęszczać, jeśli jednak będzie za rzadki, rozpuść łyżkę mąki w zimnej wodzie, dodaj odrobinę gorącego sosu i wlej całość na patelnię.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.3 z 5
4.25
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
11
33
00
00
00

Opinie

4

Bozena

Ja dodaję jeszcze skórkę od chleba.
Anonim (niezweryfikowany) 04/05/2021-01:24 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/13/2021-10:38 CEST
Bożena, dobra myśl. :) Pozdrawiamy!
4

Kaja

Na pewno pyszne. Zrobiłam takie roladki wołowe. Pycha:)
Anonim (niezweryfikowany) 11/16/2020-09:02 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/17/2020-10:56 CET
Super, zapraszamy kolejnym razem. :-)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Deszczowy dzień
  • Drugie danie
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    20 min Łatwy
  • Zrazy z kaszy jęczmiennej

    Zrazy z kaszy jęczmiennej

    46 min Łatwy
  • Zrazy

    Zrazy

    2 godz 55 min Łatwy
  • Zrazy z karkówki

    Zrazy z karkówki

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu