Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym
Dodaj do CookBook

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

(5)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
400  g
Chude mięso mielone
1 
Jajko
1  łyżka
Bułka tarta
2  łyżek
Szczypiorek posiekany
2  łyżek
Mąka pszenna
4  łyżek
Olej do smażenia
2  łyżek
Śmietana 18%
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.4 g
Wartość energetyczna
346.5 kcal
Tłuszcze
23.4 g
Białko
23.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym to idealne danie na pożywny obiad dla całej rodziny. Na zrazy wykorzystaj najlepiej chude mielone mięso, które połączone dodatkowo ze szczypiorkiem zachwyci smakiem. A całe danie uzupełni doskonale gęsty Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY. A aby danie zawierało w sobie wszystkie potrzebne składniki, podaj zrazy w sosie z ziemniakami puree i dodatkiem warzywnym – proponujemy buraczki.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    2 min
    Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.
  • Krok 4

    10 min
    Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.
Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 1 z 4

Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 2 z 4

Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 3 z 4

Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 4 z 4

Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.5 z 5
3.5
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
00
33
00
11
00

Opinie

4

Radosław

Powinno być "2 łyżki" a nie "2 łyżek"
Anonim (niezweryfikowany) 01/22/2023-01:25 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zrazy z kaszy jęczmiennej

    Zrazy z kaszy jęczmiennej

    46 min Łatwy
  • Zrazy

    Zrazy

    2 godz 55 min Łatwy
  • Zrazy z karkówki

    Zrazy z karkówki

    50 min Łatwy
  • Zrazy mielone w sosie

    Zrazy mielone w sosie

    56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu