Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
400 g
Chude mięso mielone
1 
Jajko
1 łyżka
Bułka tarta
2 łyżek
Szczypiorek
2 łyżek
Mąka pszenna
4 łyżek
Olej
2 łyżek
Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
22.9 g
Białko
23.06 g
Wartość energetyczna
324.61 kcal
Węglowodany
7.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
3 min
Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
15 min
Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
5 min
Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.
Krok 4
10 min
Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.
Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 1 z 4

Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 2 z 4

Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 3 z 4

Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 4 z 4

Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym to idealne danie na pożywny obiad dla całej rodziny. Na zrazy wykorzystaj najlepiej chude mielone mięso, które połączone dodatkowo ze szczypiorkiem zachwyci smakiem. A całe danie uzupełni doskonale gęsty Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY. A aby danie zawierało w sobie wszystkie potrzebne składniki, podaj zrazy w sosie z ziemniakami puree i dodatkiem warzywnym – proponujemy buraczki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika