Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

3
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
400  g
Chude mięso mielone
1 
Jajko
1  łyżka
Bułka tarta
2  łyżek
Szczypiorek posiekany
2  łyżek
Mąka pszenna
4  łyżek
Olej do smażenia
2  łyżek
Śmietana 18%
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.06 g
Węglowodany
7.44 g
Tłuszcze
22.9 g
Wartość energetyczna
324.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
2 min
Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.
Krok 4
10 min
Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.
Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 1 z 4

Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 2 z 4

Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 3 z 4

Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Krok 4 z 4

Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym to idealne danie na pożywny obiad dla całej rodziny. Na zrazy wykorzystaj najlepiej chude mielone mięso, które połączone dodatkowo ze szczypiorkiem zachwyci smakiem. A całe danie uzupełni doskonale gęsty Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY. A aby danie zawierało w sobie wszystkie potrzebne składniki, podaj zrazy w sosie z ziemniakami puree i dodatkiem warzywnym – proponujemy buraczki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
23.1g / 28%
Węglowodany
7.4g / 10%
Tłuszcze
22.9g / 62%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika