Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy z sosem pieczeniowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
Mięso mielone z szynki wieprzowej
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Mąka pszenna
2 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
15.43 g
Wartość energetyczna
262.01 kcal
Białko
20.77 g
Węglowodany
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i bułkę tartą.
Krok 2
2 min
Mięso podziel na 4 porcje.
Krok 3
15 min
Uformuj okrągłe zrazy, obtocz w mące i usmaż na rumiano.
Krok 4
10 min
Sos ugotuj w 300 ml wody.
Krok 5
3 min
Zrazy podawaj z sosem, kaszą jęczmienną i surówką z kapusty.
Zrazy z sosem pieczeniowym

Krok 1 z 5

Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i bułkę tartą.

Zrazy z sosem pieczeniowym

Krok 2 z 5

Mięso podziel na 4 porcje.

Zrazy z sosem pieczeniowym

Krok 3 z 5

Uformuj okrągłe zrazy, obtocz w mące i usmaż na rumiano.

Zrazy z sosem pieczeniowym

Krok 4 z 5

Sos ugotuj w 300 ml wody.

Zrazy z sosem pieczeniowym

Krok 5 z 5

Zrazy podawaj z sosem, kaszą jęczmienną i surówką z kapusty.

Obiad po polsku: smażone zrazy z mielonego mięsa ze szczypiorkiem, podane z Sosem pieczeniowo-kremowym WINIARY, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika