Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Wielkanocne jajko na miękko

Pomysły na jajka wielkanocne - przepisy |WINIAR

Duży zbiór przepisów na jajka wielkanocne. Spróbuj jajek podanych w różnej formie. Oto pomysły na pasty, jajka faszerowane, jajka z sosami i inne przystawki.

Przepisy 26

Jajka w koszulkach (jajka poche)

Jajka w koszulkach (jajka poche)

12 min Łatwy
Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

40 min Łatwy
Jajka w szynce

Jajka w szynce

24 min Łatwy
Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

40 ze 100
34 min Łatwy
Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym

10 min Łatwy
Jajka w galarecie

Jajka w galarecie

1 godz 36 min Średni
Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

20 min Łatwy
Wytrawne pisanki z chrzanową nutą

Wytrawne pisanki z chrzanową nutą

1 godz Średni
Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

40 min Łatwy
Tradycyjne jajka wielkanocne

Tradycyjne jajka wielkanocne

22 min Łatwy
Jajka faszerowane z rzeżuchą

Jajka faszerowane z rzeżuchą

26 min Łatwy
Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

25 min Łatwy
Jajka w sosie koperkowym

Jajka w sosie koperkowym

20 min Łatwy
Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

23 min Łatwy
Jajka w sosie majonezowym

Jajka w sosie majonezowym

15 min Łatwy
Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

22 min Łatwy
Jajka w majonezie

Jajka w majonezie

20 min Łatwy
Jajka z szynką i kukurydzą w sosie majonezowym

Jajka z szynką i kukurydzą w sosie majonezowym

15 min Łatwy
Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym

18 min Łatwy
Jajka faszerowane z łososiem

Jajka faszerowane z łososiem

20 min Łatwy
Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

35 min Łatwy
Jajka z kawiorem

Jajka z kawiorem

22 min Łatwy
Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne

14 min Łatwy
Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane w skorupkach

32 min Łatwy
Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka faszerowane z pieczarkami

35 min Łatwy
Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

40 min Łatwy

Jajka wielkanocne to pewien symbol i jednocześnie przekąski, bez których można nie wyobrażać sobie wielkanocnego śniadania, ale żeby się nie znudziły, przygotowaliśmy zbiór przepisów na wielkanocne jajka, z których stworzysz dekoracyjne i apetyczne przystawki. Zobacz nasze przepisy na śniadanie na Wielkanoc, które poprawi Ci nastrój!

Faszerowane jajka wielkanocne możesz podawać z pieczarkami, świeżym zielonym ogórkiem, posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką, ale też kiełkami (brokułu, rzodkiewki czy fasoli). Co ciekawe – wcale nie musisz pozbywać się skorupek jajek! Ugotowane jajka na twardo ostrożnie przekrój ostrym nożem, aby skorupki nie popękały – następnie ostrożnie wyjmij jajka i przygotuj farsz.

Tradycyjne jajka z majonezem na Wielkanoc możesz przygotować również z sosem musztardowym (ostrym bądź łagodnym), domowym sosem koperkowym, chrzanowym lub sosem tatarskim. Doskonale smakują nie tylko faszerowane łososiem, ale też serwowane z musem łososiowym (łososiem zmiksowanym z majonezem i sokiem z cytryny). Jeśli przepadasz za śledziem, przygotuj z nim jaja wielkanocne (jajka jako przystawkę do śledzia lub faszerowane śledziem albo sałatką śledziową), jeżeli masz ochotę na bardziej wytrawną przekąskę, taką, której nie podajesz na co dzień, ale na specjalne okazje – wielkanocne jaja podaj z kawiorem.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu