Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

1
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Frankfurterki (małe)
8  gałązek
Świeży rozmaryn
8  plastrów
Wędzony boczek
4 
Jajka
1  łyżka
Ocet
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.65 g
Węglowodany
3.96 g
Tłuszcze
29.37 g
Wartość energetyczna
426.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
5 min
Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.
Krok 3
3 min
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Krok 4
15 min
Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.
Krok 5
5 min
W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.
Krok 6
3 min
Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.
Krok 7
7 min
Barszcz biały WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
1 min
Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.
Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 1 z 8

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 2 z 8

Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 3 z 8

Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 4 z 8

Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 5 z 8

W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 6 z 8

Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 7 z 8

Barszcz biały WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce

Krok 8 z 8

Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.

Barszcz biały czy żurek? Niezależnie od tego, którą zupę wybierzesz, obie, z odpowiednimi dodatkami będą smakować wybornie. Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce to wyśmienita propozycja wielkanocna, która pobudzi apetyt na drugie danie i zaspokoi "pierwszy głód" całej rodziny. Kiełbaski zawinięte w boczek z dodatkiem rozmarynu dodadzą zupie aromatu i pożądanego smaku wędzonki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika