Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały czy żurek? Niezależnie od tego, którą zupę wybierzesz, obie, z odpowiednimi dodatkami będą smakować wybornie. Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce to wyśmienita propozycja wielkanocna, która pobudzi apetyt na drugie danie i zaspokoi "pierwszy głód" całej rodziny. Kiełbaski zawinięte w boczek z dodatkiem rozmarynu dodadzą zupie aromatu i pożądanego smaku wędzonki.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
5 min
Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.
Krok 3
3 min
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Krok 4
15 min
Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.
Krok 5
5 min
W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.
Krok 6
3 min
Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.
Krok 7
7 min
Barszcz biały WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
1 min
Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.
Krok 1
z
8
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
z
8
Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.
Krok 3
z
8
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Krok 4
z
8
Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.
Krok 5
z
8
W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.
Krok 6
z
8
Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.
Krok 7
z
8
Barszcz biały WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 8
z
8
Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0