Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka z sosem tatarskim
Dodaj do CookBook

Jajka z sosem tatarskim

(0)
10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
5  łyżek
Sos tatarski WINIARY
1.5 
Ogórek kiszony
trochę
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.7 g
Wartość energetyczna
396 kcal
Tłuszcze
36.1 g
Białko
13.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka z sosem tatarskim idealnie pasują do świątecznego menu. To małe co nieco, w sam raz na wielkanocne śniadanie lub przekąskę. Ale z powodzeniem możesz je też zrobić bez okazji, gdy tylko masz chęć na coś pysznego. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskoczy Twoich bliskich.


Jajka na Wielkanoc

Jajka to niezbędny element wielu wielkanocnych potraw i przekąsek. Dodaje się je do zup, dań głównych czy sałatek. Dzięki nim dania nie tylko zyskują nowy wygląd, ale też i smak. Poza tym, można z nich zrobić efektowne przekąski, które przyciągną wzrok każdego, kto siedzi przy świątecznym stole.


Jajka faszerowane - pyszna, wiosenna przekąska

Faszerowane jajka to smaczna przekąska, którą możesz zaserwować swoim bliskim nie tylko na specjalne okazje. Świetnie sprawdzą się też na co dzień i zasmakują osobom w każdym wieku. Jajka faszerowane możesz przygotować też na wiele sposobów, wszystko zależy od tego, co lubisz Ty i Twoi bliscy. My dziś mamy dla Ciebie pomysł na jajka z sosem tatarskim WINIARY, ogórkiem kiszonym i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem 1 łyżki soli – dzięki temu będą się łatwo obierać (ok. 5-7 min dla dużych jajek). Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia i obierz.
  • Krok 2

    2 min
    Natkę pietruszki posiekaj. Ogórek pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Ugotowane jajka przekrój na pół. Ułóż na talerzu. Każdą połówkę jajka udekoruj sosem tatarskim WINIARY oraz posiekanym ogórkiem i natką pietruszki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem wg uznania.
Jajka z sosem tatarskim

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem 1 łyżki soli – dzięki temu będą się łatwo obierać (ok. 5-7 min dla dużych jajek). Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia i obierz.

Jajka z sosem tatarskim

Krok 2 z 3

Natkę pietruszki posiekaj. Ogórek pokrój w drobną kostkę.

Jajka z sosem tatarskim

Krok 3 z 3

Ugotowane jajka przekrój na pół. Ułóż na talerzu. Każdą połówkę jajka udekoruj sosem tatarskim WINIARY oraz posiekanym ogórkiem i natką pietruszki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem wg uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Śniadanie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu