Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim

(0)
10min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
5  łyżek
Sos tatarski WINIARY
1.5 
Ogórek kiszony
trochę
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.08 g
Węglowodany
4.66 g
Tłuszcze
36.1 g
Wartość energetyczna
395.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka z sosem tatarskim idealnie pasują do świątecznego menu. To małe co nieco, w sam raz na wielkanocne śniadanie lub przekąskę. Ale z powodzeniem możesz je też zrobić bez okazji, gdy tylko masz chęć na coś pysznego. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskoczy Twoich bliskich.


Jajka na Wielkanoc

Jajka to niezbędny element wielu wielkanocnych potraw i przekąsek. Dodaje się je do zup, dań głównych czy sałatek. Dzięki nim dania nie tylko zyskują nowy wygląd, ale też i smak. Poza tym, można z nich zrobić efektowne przekąski, które przyciągną wzrok każdego, kto siedzi przy świątecznym stole.


Jajka faszerowane - pyszna, wiosenna przekąska

Faszerowane jajka to smaczna przekąska, którą możesz zaserwować swoim bliskim nie tylko na specjalne okazje. Świetnie sprawdzą się też na co dzień i zasmakują osobom w każdym wieku. Jajka faszerowane możesz przygotować też na wiele sposobów, wszystko zależy od tego, co lubisz Ty i Twoi bliscy. My dziś mamy dla Ciebie pomysł na jajka z sosem tatarskim WINIARY, ogórkiem kiszonym i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem 1 łyżki soli – dzięki temu będą się łatwo obierać (ok. 5-7 min dla dużych jajek). Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia i obierz.
  • Krok 2

    2 min
    Natkę pietruszki posiekaj. Ogórek pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Ugotowane jajka przekrój na pół. Ułóż na talerzu. Każdą połówkę jajka udekoruj sosem tatarskim WINIARY oraz posiekanym ogórkiem i natką pietruszki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem wg uznania.
Jajka z sosem tatarskim

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo z dodatkiem 1 łyżki soli – dzięki temu będą się łatwo obierać (ok. 5-7 min dla dużych jajek). Po ugotowaniu zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia i obierz.

Jajka z sosem tatarskim

Krok 2 z 3

Natkę pietruszki posiekaj. Ogórek pokrój w drobną kostkę.

Jajka z sosem tatarskim

Krok 3 z 3

Ugotowane jajka przekrój na pół. Ułóż na talerzu. Każdą połówkę jajka udekoruj sosem tatarskim WINIARY oraz posiekanym ogórkiem i natką pietruszki. Dopraw świeżo mielonym pieprzem wg uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Śniadanie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z rzeżuchą

    Jajka faszerowane z rzeżuchą

    26 min Łatwy
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna

    Sałatka jarzynowa tradycyjna

    1 godz 25 min Łatwy
  • Klasyczna sałatka jarzynowa

    Klasyczna sałatka jarzynowa

    2 godz 5 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu