Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka po szkocku

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Jajko
450 g
Kiełbasa biała
2 
Cebula
0.5 pęczek
Natka pietruszki
4 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
2 pęczków
Szczypiorek
1 łyżka
Musztarda angielska
3 łyżek
Mąka pszenna
500 ml
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.93 g
Węglowodany
23.27 g
Tłuszcze
141.97 g
Wartość energetyczna
1481.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
5 min
Pięć jajek gotuj 5 minut licząc czas gotowania od rozpoczęcia wrzenia wody. Ugotowane jajka obierz i ostudź.
Krok 2
5 min
Obierz białą kiełbasę, mięso wyrób z jednym jajkiem.
Krok 3
5 min
Do mięsa dodaj musztardę, wyrabiaj jeszcze chwilę, dodaj pokrojoną cebulę ze szczypiorkiem oraz natkę pietruszki.
Krok 4
5 min
Tak przygotowane mięso podziel na 4 porcje i spłaszcz je na placki, w które zawiń jajka oprószone mąką.
Krok 5
5 min
Każde jajko owinięte mięsem oprósz mąką, następnie panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Krok 6
8 min
Jajka smaż na rozgrzanym oleju lub smalcu na złoty kolor ze wszystkich stron.
Krok 7
1 min
Podawaj na ciepło lub zimno z sosami majonezowymi lub pomidorowymi typu ketchup.
Jajka po szkocku

Krok 1 z 7

Pięć jajek gotuj 5 minut licząc czas gotowania od rozpoczęcia wrzenia wody. Ugotowane jajka obierz i ostudź.

Jajka po szkocku

Krok 2 z 7

Obierz białą kiełbasę, mięso wyrób z jednym jajkiem.

Jajka po szkocku

Krok 3 z 7

Do mięsa dodaj musztardę, wyrabiaj jeszcze chwilę, dodaj pokrojoną cebulę ze szczypiorkiem oraz natkę pietruszki.

Jajka po szkocku

Krok 4 z 7

Tak przygotowane mięso podziel na 4 porcje i spłaszcz je na placki, w które zawiń jajka oprószone mąką.

Jajka po szkocku

Krok 5 z 7

Każde jajko owinięte mięsem oprósz mąką, następnie panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

Jajka po szkocku

Krok 6 z 7

Jajka smaż na rozgrzanym oleju lub smalcu na złoty kolor ze wszystkich stron.

Jajka po szkocku

Krok 7 z 7

Podawaj na ciepło lub zimno z sosami majonezowymi lub pomidorowymi typu ketchup.

Jajka po szkocku to nic innego jak jajka na twardo zawinięte w farsz przygotowany z białej kiełbasy, dymki i natki pietruszki. Jajka po szkocku w mięsie oprószamy mąką, panierujemy i smażymy na złoto. Gotowe jajka po szkocku podawaj tak, jak lubisz najbardziej – na zimno lub na ciepło, ale koniecznie z dodatkiem sosu – majonezowego lub pomidorowego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika