Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
1 łyżeczka
Musztarda Dijon
6 plastrów
Boczek wędzony
50 g
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.33 g
Białko
14.69 g
Tłuszcze
37.21 g
Wartość energetyczna
402.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
12 min
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.
Krok 2
5 min
Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
Krok 3
5 min
Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
8 min
Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.
Krok 5
5 min
Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.
Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 1 z 5

Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 2 z 5

Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 3 z 5

Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 4 z 5

Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 5 z 5

Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.

Jajka z chrupiącym farszem? W kuchni wszystko jest możliwe – zwłaszcza w okresie Wielkanocy, kiedy szukamy przepisów na przekąski zaskakujące bliskich! Jajka z farszem z orzechami włoskimi, musztardą Dijon i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to bardzo apetyczny pomysł na śniadanie wielkanocne, zwłaszcza jeżeli jajka z orzechowym farszem posypiesz prażonym boczkiem i nałożysz na nie po łyżeczce Sosu Tatarskiego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika