Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka z chrupiącym farszem? W kuchni wszystko jest możliwe – zwłaszcza w okresie Wielkanocy, kiedy szukamy przepisów na przekąski zaskakujące bliskich! Jajka z farszem z orzechami włoskimi, musztardą Dijon i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to bardzo apetyczny pomysł na śniadanie wielkanocne, zwłaszcza jeżeli jajka z orzechowym farszem posypiesz prażonym boczkiem i nałożysz na nie po łyżeczce Sosu Tatarskiego WINIARY.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
12 min
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.
Krok 2
5 min
Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
Krok 3
5 min
Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
8 min
Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.
Krok 5
5 min
Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
5
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.
Krok 2
z
5
Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
Krok 3
z
5
Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.
Krok 5
z
5
Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0