Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka z orzechowym farszem i boczkiem
Dodaj do CookBook

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2  łyżek
Sos tatarski WINIARY
6 
Jajko
1  łyżeczka
Musztarda Dijon
6  plastrów
Boczek wędzony
50  g
Orzechy włoskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.3 g
Wartość energetyczna
402.6 kcal
Tłuszcze
37.2 g
Białko
14.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka z chrupiącym farszem? W kuchni wszystko jest możliwe – zwłaszcza w okresie Wielkanocy, kiedy szukamy przepisów na przekąski zaskakujące bliskich! Jajka z farszem z orzechami włoskimi, musztardą Dijon i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to bardzo apetyczny pomysł na śniadanie wielkanocne, zwłaszcza jeżeli jajka z orzechowym farszem posypiesz prażonym boczkiem i nałożysz na nie po łyżeczce Sosu Tatarskiego WINIARY.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    12 min
    Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
  • Krok 3

    5 min
    Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    8 min
    Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.
  • Krok 5

    5 min
    Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.
Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 1 z 5

Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 2 z 5

Jajka zalej zimną wodą. Obierz, przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 3 z 5

Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 4 z 5

Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.

Jajka z orzechowym farszem i boczkiem

Krok 5 z 5

Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Półmisek z jajkami

    Półmisek z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka w sosie majonezowym

    Jajka w sosie majonezowym

    15 min Łatwy
  • Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu