Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka w galarecie
Dodaj do CookBook

Jajka w galarecie

(0)
1 godz 36 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6  łyżeczek
Żelatyna
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
100  g
Zielony groszek
4 
Jajko gotowane na twardo
200  g
Polędwiczki z kurczaka
2  plastrów
Papryka marynowana
trochę
Natka pietruszki
trochę
Pomidorki koktajlowe
trochę
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.4 g
Wartość energetyczna
172.4 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
19.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka w galarecie to efektowna, kolorowa i bardzo smaczna przystawka, idealna na Wielkanoc. Do jej przygotowania potrzebne będą plasterki jajek na twardo, paseczki czerwonej papryki, pokrojona w kostkę polędwica drobiowa, zielony groszek z puszki oraz ozdobna natka. Składniki układamy w naczyniach (np. wysokich, podłużnych kieliszkach) i zalewamy galaretką z Bulionu warzywnego WINIARY z dodatkiem Żelatyny WINIARY. Po zastygnięciu, jajka w galarecie wykładamy na liście sałaty i podajemy udekorowane cząstkami koktajlowych pomidorków.

Przygotowanie

96 min
  • Krok 1

    10 min
    Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
  • Krok 2

    3 min
    Zagotuj 3 szklanki wody, rozpuść kostki bulionowe i Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    10 min
    Groszek ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, odsącz i przelej zimną wodą.
  • Krok 4

    5 min
    Polędwicę pokrój w kostkę, paprykę w paseczki.
  • Krok 5

    3 min
    W małych salaterkach układaj kolejno: natkę pietruszki, paski papryki, groszek, plasterki jajek i polędwicę.
  • Krok 6

    60 min
    Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
  • Krok 7

    5 min
    Wyjmij z salaterek, odwrócone ułóż na liściach sałaty, udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych.
Jajka w galarecie

Krok 1 z 7

Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.

Jajka w galarecie

Krok 2 z 7

Zagotuj 3 szklanki wody, rozpuść kostki bulionowe i Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.

Jajka w galarecie

Krok 3 z 7

Groszek ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, odsącz i przelej zimną wodą.

Jajka w galarecie

Krok 4 z 7

Polędwicę pokrój w kostkę, paprykę w paseczki.

Jajka w galarecie

Krok 5 z 7

W małych salaterkach układaj kolejno: natkę pietruszki, paski papryki, groszek, plasterki jajek i polędwicę.

Jajka w galarecie

Krok 6 z 7

Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Jajka w galarecie

Krok 7 z 7

Wyjmij z salaterek, odwrócone ułóż na liściach sałaty, udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Halloween
  • Jajka
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu