Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka w galarecie to efektowna, kolorowa i bardzo smaczna przystawka, idealna na Wielkanoc. Do jej przygotowania potrzebne będą plasterki jajek na twardo, paseczki czerwonej papryki, pokrojona w kostkę polędwica drobiowa, zielony groszek z puszki oraz ozdobna natka. Składniki układamy w naczyniach (np. wysokich, podłużnych kieliszkach) i zalewamy galaretką z Bulionu warzywnego WINIARY z dodatkiem Żelatyny WINIARY. Po zastygnięciu, jajka w galarecie wykładamy na liście sałaty i podajemy udekorowane cząstkami koktajlowych pomidorków.
Przygotowanie
96 min
Krok 1
10 min
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Krok 2
3 min
Zagotuj 3 szklanki wody, rozpuść kostki bulionowe i Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Groszek ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 4
5 min
Polędwicę pokrój w kostkę, paprykę w paseczki.
Krok 5
3 min
W małych salaterkach układaj kolejno: natkę pietruszki, paski papryki, groszek, plasterki jajek i polędwicę.
Krok 6
60 min
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
Krok 7
5 min
Wyjmij z salaterek, odwrócone ułóż na liściach sałaty, udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych.
Krok 1
z
7
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Krok 2
z
7
Zagotuj 3 szklanki wody, rozpuść kostki bulionowe i Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
z
7
Groszek ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 4
z
7
Polędwicę pokrój w kostkę, paprykę w paseczki.
Krok 5
z
7
W małych salaterkach układaj kolejno: natkę pietruszki, paski papryki, groszek, plasterki jajek i polędwicę.
Krok 6
z
7
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
Krok 7
z
7
Wyjmij z salaterek, odwrócone ułóż na liściach sałaty, udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0