Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka z kawiorem

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
2 łyżek
Musztarda
1 trochę
Sól
0.5 słoik
Kawior
1 pęczek
Rzodkiewka
1 trochę
Koperek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
19.63 g
Węglowodany
4.08 g
Tłuszcze
22.04 g
Wartość energetyczna
292.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
3 min
Obierz jajka ze skorupek i przekrój na połowę. Wyjmij delikatnie żółtka.
Krok 3
5 min
Żółtka, Majonez, musztardę oraz kawior połącz. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełnij połówki białek.
Krok 4
5 min
Rzodkiewki natnij dekoracyjnie z jednej strony i poukładaj między jajkami.
Krok 5
1 min
Udekoruj koperkiem.
Jajka z kawiorem

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo.

Jajka z kawiorem

Krok 2 z 5

Obierz jajka ze skorupek i przekrój na połowę. Wyjmij delikatnie żółtka.

Jajka z kawiorem

Krok 3 z 5

Żółtka, Majonez, musztardę oraz kawior połącz. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełnij połówki białek.

Jajka z kawiorem

Krok 4 z 5

Rzodkiewki natnij dekoracyjnie z jednej strony i poukładaj między jajkami.

Jajka z kawiorem

Krok 5 z 5

Udekoruj koperkiem.

Jajka z kawiorem to nasz pomysł na przełamanie stereotypów o nudnych jajkach, które zawsze pojawiają się na świątecznych i urodzinowych stołach. Fantazyjne podanie faszerowanych kawiorem jajek sprawi, że danie udekoruje Twój stół. Do ich przygotowania wykorzystaj Majonez dekoracyjny WINIARY, czerwony kawior i rzodkiewki. Jajka z nadzieniem możesz podać jako dodatek do zaplanowanych dań lub jako samodzielną przekąska. Jajka z kawiorem podaj najlepiej z pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika