Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka z kawiorem to nasz pomysł na przełamanie stereotypów o nudnych jajkach, które zawsze pojawiają się na świątecznych i urodzinowych stołach. Fantazyjne podanie faszerowanych kawiorem jajek sprawi, że danie udekoruje Twój stół. Do ich przygotowania wykorzystaj Majonez dekoracyjny WINIARY, czerwony kawior i rzodkiewki. Jajka z nadzieniem możesz podać jako dodatek do zaplanowanych dań lub jako samodzielną przekąska. Jajka z kawiorem podaj najlepiej z pieczywem.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
3 min
Obierz jajka ze skorupek i przekrój na połowę. Wyjmij delikatnie żółtka.
Krok 3
5 min
Żółtka, Majonez, musztardę oraz kawior połącz. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełnij połówki białek.
Krok 4
5 min
Rzodkiewki natnij dekoracyjnie z jednej strony i poukładaj między jajkami.
Krok 5
1 min
Udekoruj koperkiem.
Krok 1
z
5
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
z
5
Obierz jajka ze skorupek i przekrój na połowę. Wyjmij delikatnie żółtka.
Krok 3
z
5
Żółtka, Majonez, musztardę oraz kawior połącz. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełnij połówki białek.
Krok 4
z
5
Rzodkiewki natnij dekoracyjnie z jednej strony i poukładaj między jajkami.
Krok 5
z
5
Udekoruj koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0