Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rzeżucha jest rośliną dość mocno i jednoznacznie kojarzącą się ze świętami wielkanocnymi. Wprowadza ona do domu wiosenny akcent, pięknie prezentując się w charakterystycznych doniczkach na parapecie (np. tych w kształcie skorupki jajka) i w rozmaitych kompozycjach roślinnych, które zdobią wielkanocny stół.
Rzeżucha jednak nie tylko ciekawie wygląda, ale bardzo dobrze smakuje! Ponadto kryje w sobie moc składników odżywczych, w które warto zaopatrzyć organizm po zimie. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować bliskim przystawki z jajek na Wielkanoc, sięgnij po przepis na jajka faszerowane z rzeżuchą z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
To doskonała, bardzo kolorowa alternatywa dla „klasycznych” jajek z samym majonezem i trafiona propozycja dla miłośników wyrazistch smaków. Przygotowanie tej potrawy jest szybkie i proste.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
Krok 2
3 min
Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
Krok 3
10 min
Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
Krok 5
2 min
Jajka podawaj na liściach roszponki.
Krok 1
z
5
Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
Krok 2
z
5
Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
Krok 3
z
5
Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
Krok 5
z
5
Jajka podawaj na liściach roszponki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0