Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Jajka faszerowane z rzeżuchą

(4)
26min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
8 
Jajko
2  plastrów
Szynka w plasterkach
1  łyżka
Musztarda
4  łyżek
Rzeżucha
trochę
Sól i pieprz do smaku
25  g
Roszponka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.45 g
Węglowodany
2.42 g
Tłuszcze
14.77 g
Wartość energetyczna
207.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rzeżucha jest rośliną dość mocno i jednoznacznie kojarzącą się ze świętami wielkanocnymi. Wprowadza ona do domu wiosenny akcent, pięknie prezentując się w charakterystycznych doniczkach na parapecie (np. tych w kształcie skorupki jajka) i w rozmaitych kompozycjach roślinnych, które zdobią wielkanocny stół.


Rzeżucha jednak nie tylko ciekawie wygląda, ale bardzo dobrze smakuje! Ponadto kryje w sobie moc składników odżywczych, w które warto zaopatrzyć organizm po zimie. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować bliskim przystawki z jajek na Wielkanoc, sięgnij po przepis na jajka faszerowane z rzeżuchą z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

To doskonała, bardzo kolorowa alternatywa dla „klasycznych” jajek z samym majonezem i trafiona propozycja dla miłośników wyrazistch smaków. Przygotowanie tej potrawy jest szybkie i proste.

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
  • Krok 2

    3 min
    Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
  • Krok 3

    10 min
    Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
  • Krok 5

    2 min
    Jajka podawaj na liściach roszponki.
Jajka faszerowane z rzeżuchą

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Krok 2 z 5

Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Krok 3 z 5

Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Krok 4 z 5

Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Krok 5 z 5

Jajka podawaj na liściach roszponki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Sałatka wiosenna z jajkiem

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z łososiem

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu