Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rzeżucha jest rośliną dość mocno i jednoznacznie kojarzącą się ze świętami wielkanocnymi. Wprowadza ona do domu wiosenny akcent, pięknie prezentując się w charakterystycznych doniczkach na parapecie (np. tych w kształcie skorupki jajka) i w rozmaitych kompozycjach roślinnych, które zdobią wielkanocny stół.
Rzeżucha jednak nie tylko ciekawie wygląda, ale bardzo dobrze smakuje! Ponadto kryje w sobie moc składników odżywczych, w które warto zaopatrzyć organizm po zimie. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować bliskim przystawki z jajek na Wielkanoc, sięgnij po przepis na jajka faszerowane z rzeżuchą z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
To doskonała, bardzo kolorowa alternatywa dla „klasycznych” jajek z samym majonezem i trafiona propozycja dla miłośników wyrazistch smaków. Przygotowanie tej potrawy jest szybkie i proste.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
Krok 2
3 min
Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
Krok 3
10 min
Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
Krok 5
2 min
Jajka podawaj na liściach roszponki.
Krok 1
z
5
Jajka ugotuj na twardo i obierz po wystudzeniu.
Krok 2
z
5
Zetnij czubki jajek, aby dostać się do żółtek i wyjmij je delikatnie.
Krok 3
z
5
Szynkę pokrój w drobną kostkę, połowę rzeżuchy posiekaj, a żółtka rozgnieć. Wszystko wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Wypełnij białka jajek przygotowanym farszem - tak, aby z nich wystawał. Udekoruj jajka pozostałą rzeżuchą.
Krok 5
z
5
Jajka podawaj na liściach roszponki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0