Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane łososiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych, niebanalnych rozwiązań kulinarnych. Są proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo efektowne, dlatego mają szansę zrobić prawdziwą furorę nawet na najbardziej eleganckim przyjęciu.
Jajka w tej wersji to doskonała przekąska, która z pewnością wzbogaci wielkanocny stół, ale równie dobrze sprawdzi się przy każdej innej okazji – będzie rozchwytywana zarówno przy świątecznym śniadaniu, na przyjęciu w gronie najbliższych czy nawet na grillu w ogrodzie, gdzie będzie stanowić fantastyczny, kolorowy akcent.
Pyszne jajeczka z łososiową pastą kryją w sobie kilka prostych składników – poza wspomnianym łososiem (koniecznie wędzonym!), świeżą cebulkę, koperek, odrobinę pieprzu do smaku i Sos tatarski WINIARY. Wystarczy, że połączysz wszystkie produkty w odpowiednich proporcjach i już możesz cieszyć się pysznym smakiem tej wyjątkowej przystawki!
Jeśli chcesz nadać jajkom jeszcze ciekawszego wyglądu, każdą połówkę możesz udekorować niewielkimi kawałkami świeżej papryki i oliwkami. Ponadto danie to warto serwować na liściach sałaty. Będzie smacznie i kolorowo. Jeśli masz ochotę na coś niecodziennego i wyjątkowego, skuś się na ten przepis. Jajka z łososiem na pewno przypadną do gustu każdemu i oczarują najbardziej wymagających smakoszy!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.
Krok 2
5 min
Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.
Krok 3
5 min
Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
Krok 4
1 min
Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.
Krok 5
4 min
W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.
Krok 1
z
5
Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.
Krok 2
z
5
Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.
Krok 3
z
5
Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
Krok 4
z
5
Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.
Krok 5
z
5
W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0