Jajka faszerowane łososiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych, niebanalnych rozwiązań kulinarnych. Są proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo efektowne, dlatego mają szansę zrobić prawdziwą furorę nawet na najbardziej eleganckim przyjęciu.
Jajka w tej wersji to doskonała przekąska, która z pewnością wzbogaci wielkanocny stół, ale równie dobrze sprawdzi się przy każdej innej okazji – będzie rozchwytywana zarówno przy świątecznym śniadaniu, na przyjęciu w gronie najbliższych czy nawet na grillu w ogrodzie, gdzie będzie stanowić fantastyczny, kolorowy akcent.
Pyszne
jajeczka z łososiową pastą kryją w sobie kilka prostych składników – poza wspomnianym łososiem (koniecznie wędzonym!), świeżą cebulkę, koperek, odrobinę pieprzu do smaku i
Sos tatarski WINIARY. Wystarczy, że połączysz wszystkie produkty w odpowiednich proporcjach i już możesz cieszyć się pysznym smakiem tej wyjątkowej przystawki!
Jeśli chcesz nadać jajkom jeszcze ciekawszego wyglądu, każdą połówkę możesz udekorować niewielkimi kawałkami świeżej papryki i oliwkami. Ponadto danie to warto serwować na liściach sałaty. Będzie smacznie i kolorowo. Jeśli masz ochotę na coś niecodziennego i wyjątkowego, skuś się na ten przepis.
Jajka z łososiem na pewno przypadną do gustu każdemu i oczarują najbardziej wymagających smakoszy!
Komentarze 0