Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane łososiem

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko gotowane na twardo
50 g
Łosoś wędzony
1 
Cebulka ze Szczypiorkiem
1 łyżka
Koperek
8 
Oliwki z papryką
4 liści
Sałata
1 trochę
Pieprz
2 pęczków
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
185.66 kcal
Tłuszcze
14.47 g
Węglowodany
4.4 g
Białko
9.43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.
Krok 2
5 min
Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.
Krok 3
5 min
Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
Krok 4
1 min
Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.
Krok 5
4 min
W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.
Jajka faszerowane łososiem

Krok 1 z 5

Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.

Jajka faszerowane łososiem

Krok 2 z 5

Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.

Jajka faszerowane łososiem

Krok 3 z 5

Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.

Jajka faszerowane łososiem

Krok 4 z 5

Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.

Jajka faszerowane łososiem

Krok 5 z 5

W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.

Jajka faszerowane łososiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych, niebanalnych rozwiązań kulinarnych. Są proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo efektowne, dlatego mają szansę zrobić prawdziwą furorę nawet na najbardziej eleganckim przyjęciu.

Jajka w tej wersji to doskonała przekąska, która z pewnością wzbogaci wielkanocny stół, ale równie dobrze sprawdzi się przy każdej innej okazji – będzie rozchwytywana zarówno przy świątecznym śniadaniu, na przyjęciu w gronie najbliższych czy nawet na grillu w ogrodzie, gdzie będzie stanowić fantastyczny, kolorowy akcent.

Pyszne jajeczka z łososiową pastą kryją w sobie kilka prostych składników – poza wspomnianym łososiem (koniecznie wędzonym!), świeżą cebulkę, koperek, odrobinę pieprzu do smaku i Sos tatarski WINIARY. Wystarczy, że połączysz wszystkie produkty w odpowiednich proporcjach i już możesz cieszyć się pysznym smakiem tej wyjątkowej przystawki!

Jeśli chcesz nadać jajkom jeszcze ciekawszego wyglądu, każdą połówkę możesz udekorować niewielkimi kawałkami świeżej papryki i oliwkami. Ponadto danie to warto serwować na liściach sałaty. Będzie smacznie i kolorowo. Jeśli masz ochotę na coś niecodziennego i wyjątkowego, skuś się na ten przepis. Jajka z łososiem na pewno przypadną do gustu każdemu i oczarują najbardziej wymagających smakoszy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika