Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane z łososiem
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane z łososiem

(5)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Sos tatarski WINIARY
4 
Jajko gotowane na twardo
50  g
Łosoś wędzony
1 
Cebulka ze Szczypiorkiem
1  łyżka
Koperek
8 
Oliwki z papryką
trochę
Liście sałaty (do dekoracji)
trochę
Pieprz
2  pęczków
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.3 g
Wartość energetyczna
185 kcal
Tłuszcze
14.5 g
Białko
9.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka faszerowane łososiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wyrazistych, niebanalnych rozwiązań kulinarnych. Są proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo efektowne, dlatego mają szansę zrobić prawdziwą furorę nawet na najbardziej eleganckim przyjęciu.

Jajka w tej wersji to doskonała przekąska, która z pewnością wzbogaci wielkanocny stół, ale równie dobrze sprawdzi się przy każdej innej okazji – będzie rozchwytywana zarówno przy świątecznym śniadaniu, na przyjęciu w gronie najbliższych czy nawet na grillu w ogrodzie, gdzie będzie stanowić fantastyczny, kolorowy akcent.

Pyszne jajeczka z łososiową pastą kryją w sobie kilka prostych składników – poza wspomnianym łososiem (koniecznie wędzonym!), świeżą cebulkę, koperek, odrobinę pieprzu do smaku i Sos tatarski WINIARY. Wystarczy, że połączysz wszystkie produkty w odpowiednich proporcjach i już możesz cieszyć się pysznym smakiem tej wyjątkowej przystawki!

Jeśli chcesz nadać jajkom jeszcze ciekawszego wyglądu, każdą połówkę możesz udekorować niewielkimi kawałkami świeżej papryki i oliwkami. Ponadto danie to warto serwować na liściach sałaty. Będzie smacznie i kolorowo. Jeśli masz ochotę na coś niecodziennego i wyjątkowego, skuś się na ten przepis. Jajka z łososiem na pewno przypadną do gustu każdemu i oczarują najbardziej wymagających smakoszy!


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.
  • Krok 2

    5 min
    Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.
  • Krok 3

    5 min
    Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
  • Krok 4

    1 min
    Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.
  • Krok 5

    4 min
    W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.
Jajka faszerowane z łososiem

Krok 1 z 5

Ugotowane na twardo jajka obierz po przestudzeniu, przekrój na połowę.

Jajka faszerowane z łososiem

Krok 2 z 5

Wyjmij ostrożnie żółtka i posiekaj je.

Jajka faszerowane z łososiem

Krok 3 z 5

Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.

Jajka faszerowane z łososiem

Krok 4 z 5

Żółtka połącz z Sosem tatarskim WINIARY, łososiem, cebulką i koperkiem. Dopraw pieprzem do smaku.

Jajka faszerowane z łososiem

Krok 5 z 5

W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.75
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
33
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Brunch
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu