Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka w sosie majonezowym

(0)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  łyżek
Jogurt naturalny
10 
Pieczarki marynowane
1  łyżka
Kapary
50  g
Szynka Konserwowa
1  łyżka
Szczypiorek
8 
Jajko gotowane na twardo
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.64 g
Węglowodany
4.01 g
Tłuszcze
40.86 g
Wartość energetyczna
455.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
2 min
Majonez zmieszaj z jogurtem.
Krok 2
5 min
Kapary i pieczarki pokrój w kostkę, szynkę w paseczki.
Krok 3
3 min
Połącz wszystkie składniki z sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połowę i ułóż na sosie żółtkiem do góry. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Jajka w sosie majonezowym

Krok 1 z 4

Majonez zmieszaj z jogurtem.

Jajka w sosie majonezowym

Krok 2 z 4

Kapary i pieczarki pokrój w kostkę, szynkę w paseczki.

Jajka w sosie majonezowym

Krok 3 z 4

Połącz wszystkie składniki z sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.

Jajka w sosie majonezowym

Krok 4 z 4

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połowę i ułóż na sosie żółtkiem do góry. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Jajka na twardo z pysznym, gęstym sosem majonezowo-jogurtowym z kaparami, konserwową szynką i marynowanymi pieczarkami z siekanym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha