Jajka w sosie majonezowym
15min
Łatwy
6 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
10
Pieczarki marynowane
1 łyżka
Kapary
50 g
Szynka Konserwowa
1 łyżka
Szczypiorek
8
Jajko gotowane na twardo
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
16.57 g
Węglowodany
4.01 g
Tłuszcze
42.42 g
Wartość energetyczna
470.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
2 min
Majonez zmieszaj z jogurtem.
Krok 2
5 min
Kapary i pieczarki pokrój w kostkę, szynkę w paseczki.
Krok 3
3 min
Połącz wszystkie składniki z sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połowę i ułóż na sosie żółtkiem do góry. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Jajka na twardo z pysznym, gęstym sosem majonezowo-jogurtowym z kaparami, konserwową szynką i marynowanymi pieczarkami z siekanym szczypiorkiem.
Komentarze 0