Jajka faszerowane w skorupkach
32min
Łatwy
1
łyżka
6
Jajka
2
łyżek
Koperek
2
łyżek
Olej
1
łyżka
Bułka tarta
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
10.03 g
Węglowodany
3.03 g
Tłuszcze
19.36 g
Wartość energetyczna
228.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
5 min
Jajka w skorupkach przekrój na połowę, a następnie wyjmij ze skorupek i drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany koperek.
Krok 4
5 min
Masę nałóż do skorupek. Obtocz w bułce tartej.
Krok 5
5 min
Smaż przekrojoną częścią na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
2 min
Podawaj z bagietką.
Większość z nas lubi jajka – mają bardzo delikatny smak, dlatego są doskonałą bazą dla rozmaitych przypraw i dodatków. Mogą stanowić nie tylko jeden z wielu elementów danej potrawy (jak ma to miejsce np. w sałatkach), ale świetnie sprawdzą się jako samodzielna przystawka. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować jajka w sposób ciekawy i niecodzienny, wypróbuj przepis na jajka faszerowane w skorupkach!
Ugotuj jajka w skorupkach tak jak zawsze. Po przestudzeniu czeka Cię najbardziej wymagający skupienia i uwagi moment – musisz przeciąć jajka na pół tak, aby nie pokruszyć skorupek. Najlepiej zrób to szybkim, zdecydowanym ruchem, używając do tego dużego, ciężkiego noża.
Kiedy ten etap za Tobą, teraz już pójdzie z górki. Delikatnie wyjmij jajka ze skorupek i drobno posiekaj. Dodaj do nich Majonez Dekoracyjny WINIARY i świeży, aromatyczny koperek. Połącz składniki i ostrożnie przełóż masę do skorupek. Obtocz je w bułce tartej i podsmaż na oleju. Tak przygotowane danie możesz udekorować posiekanym koperkiem i serwować np. z bagietką.
Ten niebanalny sposób podania jajek na pewno zadziwi wszystkich Twoich gości i domowników, sprawiając im wielką przyjemność, bo danie nie tylko ciekawie się prezentuje, ale pysznie smakuje. Możesz przygotować jajka faszerowane w skorupkach na przykład na święta wielkanocne – będą niewątpliwą ozdobą stołu. Smacznego!
Ugotuj jajka w skorupkach tak jak zawsze. Po przestudzeniu czeka Cię najbardziej wymagający skupienia i uwagi moment – musisz przeciąć jajka na pół tak, aby nie pokruszyć skorupek. Najlepiej zrób to szybkim, zdecydowanym ruchem, używając do tego dużego, ciężkiego noża.
Kiedy ten etap za Tobą, teraz już pójdzie z górki. Delikatnie wyjmij jajka ze skorupek i drobno posiekaj. Dodaj do nich Majonez Dekoracyjny WINIARY i świeży, aromatyczny koperek. Połącz składniki i ostrożnie przełóż masę do skorupek. Obtocz je w bułce tartej i podsmaż na oleju. Tak przygotowane danie możesz udekorować posiekanym koperkiem i serwować np. z bagietką.
Ten niebanalny sposób podania jajek na pewno zadziwi wszystkich Twoich gości i domowników, sprawiając im wielką przyjemność, bo danie nie tylko ciekawie się prezentuje, ale pysznie smakuje. Możesz przygotować jajka faszerowane w skorupkach na przykład na święta wielkanocne – będą niewątpliwą ozdobą stołu. Smacznego!
Komentarze 2