Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Większość z nas lubi jajka – mają bardzo delikatny smak, dlatego są doskonałą bazą dla rozmaitych przypraw i dodatków. Mogą stanowić nie tylko jeden z wielu elementów danej potrawy (jak ma to miejsce np. w sałatkach), ale świetnie sprawdzą się jako samodzielna przystawka. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak zaserwować jajka w sposób ciekawy i niecodzienny, wypróbuj przepis na jajka faszerowane w skorupkach!
Ten niebanalny sposób podania jajek na pewno zadziwi wszystkich Twoich gości i domowników, sprawiając im wielką przyjemność, bo danie nie tylko ciekawie się prezentuje, ale pysznie smakuje. Możesz przygotować jajka faszerowane w skorupkach na przykład na święta wielkanocne – będą niewątpliwą ozdobą stołu.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
5 min
Jajka w skorupkach przekrój na połowę, a następnie wyjmij ze skorupek i drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany koperek.
Krok 4
5 min
Masę nałóż do skorupek. Obtocz w bułce tartej.
Krok 5
5 min
Smaż przekrojoną częścią na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
2 min
Podawaj z bagietką.
Krok 1
z
6
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
z
6
Jajka w skorupkach przekrój na połowę, a następnie wyjmij ze skorupek i drobno posiekaj.
Krok 3
z
6
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany koperek.
Krok 4
z
6
Masę nałóż do skorupek. Obtocz w bułce tartej.
Krok 5
z
6
Smaż przekrojoną częścią na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
z
6
Podawaj z bagietką.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
A
Ala
Zamiast koperku dodaję do farszu szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki. Do smażenia jajek połówek używam masła zamiast oleju, gdy jajka są rumiane dekoruję majonezem Winiary i koperkiem.
Winiary
Expert
Ala, dziękujemy za inspirujące wskazówki. Lubimy, kiedy nasi czytelnicy kombinują i ulepszają nasze przepisy!
K
Kasia
Takie jajka jadłam w dzieciństwie u cioci Grażyny. Pycha. Pamiętam że był też szczypiorek.
Winiary
Expert
Miło wrócić do smaków z dzieciństwa, prawda? :) I czas zrobić podobne jajka u siebie :)
Komentarze 2