Jajka w sosie koperkowym
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.68 g
Węglowodany
3.09 g
Tłuszcze
10.95 g
Wartość energetyczna
168.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do niego koperek.
Krok 2
7 min
Jajka ugotuj na twardo (7 minut).
Krok 3
3 min
Przelej zimna wodą, obierz ze skorupek.
Krok 4
3 min
Ciepłe jajka przekrój na połowę, polej sosem, podaj z ziemniakami puree.
Krok 5
2 min
Danie udekoruj pomidorkami i natką pietruszki.
Popularne w okresie Wielkanocy jajka możemy serwować w wielu wariacjach. Najczęściej podajemy je w formie przystawki bądź dodatku do kanapki. Jaja idealnie komponują się z różnymi sosami i farszami. Dziś podajemy przepis na jaja w sosie koperkowym. Ziołowe połączenie natki pietruszki i koperku jest idealnym dodatkiem do naszej przekąski. Spróbuj naszego przepisu na jaja w sosie koperkowym i nadaj nowe oblicze świętom wielkanocnym.
Komentarze 0