Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Popularne w okresie Wielkanocy jajka możemy serwować w wielu wariacjach. Najczęściej podajemy je w formie przystawki bądź dodatku do kanapki. Jaja idealnie komponują się z różnymi sosami i farszami. Dziś podajemy przepis na jaja w sosie koperkowym. Ziołowe połączenie natki pietruszki i koperku jest idealnym dodatkiem do naszej przekąski. Spróbuj naszego przepisu na jaja w sosie koperkowym i nadaj nowe oblicze świętom wielkanocnym.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do niego koperek.
Krok 2
7 min
Jajka ugotuj na twardo (7 minut).
Krok 3
3 min
Przelej zimna wodą, obierz ze skorupek.
Krok 4
3 min
Ciepłe jajka przekrój na połowę, polej sosem, podaj z ziemniakami puree.
Krok 5
2 min
Danie udekoruj pomidorkami i natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do niego koperek.
Krok 2
z
5
Jajka ugotuj na twardo (7 minut).
Krok 3
z
5
Przelej zimna wodą, obierz ze skorupek.
Krok 4
z
5
Ciepłe jajka przekrój na połowę, polej sosem, podaj z ziemniakami puree.
Krok 5
z
5
Danie udekoruj pomidorkami i natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0