Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane w skorupkach to pomysł na pyszną przekąskę albo oryginalne wielkanocne śniadanie dla całej rodziny. Dodatek majonezu i koperku sprawia, że jajka są kremowe i delikatne! Bez wątpliwości staną się nieodłącznym elementem świątecznego menu.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo ok. 5-6 min we wrzątku. Po tym czasie lekko przestudź i przetnij ostrym nożem na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż żółtko i trochę białka, tak aby stworzyć miejsce na farsz.
Krok 2
4 min
Pozostałe części jajka wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj majonez Winiary i posiekany koperek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę bułki tartej aby farsz nie był zbyt luźny.
Krok 3
8 min
Tak przygotowaną masą napełnij jajka. Wierzch posyp bułką tartą i tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanej patelni – od strony bułki tartej – aż się zarumienią. Jajka możesz również upiec w piekarniku.
Krok 1
z
3
Jajka ugotuj na twardo ok. 5-6 min we wrzątku. Po tym czasie lekko przestudź i przetnij ostrym nożem na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż żółtko i trochę białka, tak aby stworzyć miejsce na farsz.
Krok 2
z
3
Pozostałe części jajka wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj majonez Winiary i posiekany koperek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę bułki tartej aby farsz nie był zbyt luźny.
Krok 3
z
3
Tak przygotowaną masą napełnij jajka. Wierzch posyp bułką tartą i tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanej patelni – od strony bułki tartej – aż się zarumienią. Jajka możesz również upiec w piekarniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0