Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

(0)
20min
Łatwy
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajka
3  łyżek
Bułka tarta
0.5  pęczek
Koperek
trochę
Sól i pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.84 g
Węglowodany
6.77 g
Tłuszcze
13.79 g
Wartość energetyczna
210.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka faszerowane w skorupkach to pomysł na pyszną przekąskę albo oryginalne wielkanocne śniadanie dla całej rodziny. Dodatek majonezu i koperku sprawia, że jajka są kremowe i delikatne! Bez wątpliwości staną się nieodłącznym elementem świątecznego menu.
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotuj na twardo ok. 5-6 min we wrzątku. Po tym czasie lekko przestudź i przetnij ostrym nożem na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż żółtko i trochę białka, tak aby stworzyć miejsce na farsz.
Krok 2
4 min
Pozostałe części jajka wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj majonez Winiary i posiekany koperek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę bułki tartej aby farsz nie był zbyt luźny.
Krok 3
8 min
Tak przygotowaną masą napełnij jajka. Wierzch posyp bułką tartą i tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanej patelni – od strony bułki tartej – aż się zarumienią. Jajka możesz również upiec w piekarniku.
Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo ok. 5-6 min we wrzątku. Po tym czasie lekko przestudź i przetnij ostrym nożem na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż żółtko i trochę białka, tak aby stworzyć miejsce na farsz.

Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

Krok 2 z 3

Pozostałe części jajka wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj majonez Winiary i posiekany koperek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę bułki tartej aby farsz nie był zbyt luźny.

Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

Krok 3 z 3

Tak przygotowaną masą napełnij jajka. Wierzch posyp bułką tartą i tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanej patelni – od strony bułki tartej – aż się zarumienią. Jajka możesz również upiec w piekarniku.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika