Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka w szynce

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko gotowane na twardo
2 
Ogórek kiszony
16 plastrów
Szynka Konserwowa
2 łyżek
Chrzan
1 łyżka
Pietruszka
2 łyżek
Jogurt
100 g
Serek śmietankowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.57 g
Tłuszcze
42.15 g
Wartość energetyczna
513.32 kcal
Białko
27.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
Krok 2
2 min
Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
Krok 3
5 min
Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
Krok 4
5 min
Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki.
Jajka w szynce

Krok 1 z 5

Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.

Jajka w szynce

Krok 2 z 5

Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.

Jajka w szynce

Krok 3 z 5

Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.

Jajka w szynce

Krok 4 z 5

Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.

Jajka w szynce

Krok 5 z 5

Udekoruj natką pietruszki.

Kilka prostych składników – jajko ugotowane na twardo, ogórek kiszony, serek śmietankowy, szynka konserwowa lub polędwica. W błędzie jest ten, kto sądzi, że z tych pozornie zwyczajnych produktów nie można wyczarować nic wyjątkowego, efektownie prezentującego się na stole. Można! Jeśli lubisz zaskakiwać swoich gości i domowników pysznymi przekąskami, koniecznie sięgnij po przepis na jajka w szynce. Przygotowanie tej potrawy jest bajecznie proste i szybkie. Możesz ją wpisać na swoją magiczną listę „przystawek na już”, kiedy tylko masz ochotę na coś innego niż zazwyczaj lub gdy ktoś zaskoczy Cię niezapowiedzianą wizytą. Zazwyczaj każdy ma w domu potrzebne składniki do jej przyrządzenia. Aż trudno uwierzyć, że w kilka chwil może powstać coś tak smacznego i cieszącego oko zarazem. Doskonałym dodatkiem do jajek w szynce będzie sos na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z jogurtem naturalnym, chrzanem i natką pietruszki, który nada potrawie charakteru i wyrazistej nuty. Możesz od razu polać nim jajka w szynce lub postawić obok w sosjerce do sosów na ciepło. jajka w szynce
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika