Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
warzywa zielone

Kapusta pekińska

Chrupka kapusta pekińska idealnie nadaje się do fantazyjnych surówek i sałatek z najrozmaitszymi dodatkami. Można ją łączyć z warzywami, jajkiem, owocami, makaronami, mięsem czy serami. Sprawdź przepisy WINIARY!

Przepisy 27

Kiełbaski z chlebkiem z grilla i pieczoną kapustą pekińską

Kiełbaski z chlebkiem z grilla i pieczoną kapustą pekińską

45 ze 100
1 godz 13 min Łatwy
Kapusta pekińska ze śmietaną

Kapusta pekińska ze śmietaną

15 min Łatwy
Kapsalon

Kapsalon

60 ze 100
1 godz 38 min Średni
Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

15 min Łatwy
Sałatka Gyros warstwowa

Sałatka Gyros warstwowa

90 ze 100
1 godz 34 min Łatwy
Szybki wege ramen z boczniakami

Szybki wege ramen z boczniakami

35 min Łatwy
Sałatka Gyros na ostro

Sałatka Gyros na ostro

90 ze 100
2 godz 45 min Łatwy
Kapusta pekińska na słodko

Kapusta pekińska na słodko

21 min Łatwy
Hot dogi z surówką i sosem

Hot dogi z surówką i sosem

38 min Łatwy
Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

25 min Łatwy
Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

51 min Łatwy
Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

20 min Łatwy
Warzywa z woka po tajsku

Warzywa z woka po tajsku

38 min Łatwy
Kapusta pekińska duszona z warzywami

Kapusta pekińska duszona z warzywami

38 min Łatwy
Sałatka pekińska ze słonecznikiem

Sałatka pekińska ze słonecznikiem

22 min Łatwy
Sałatka z pomidorów i jajek

Sałatka z pomidorów i jajek

25 min Łatwy
Kapusta pekińska na ciepło po chińsku

Kapusta pekińska na ciepło po chińsku

1 godz 47 min Łatwy
Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

45 min Łatwy
Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym

60 ze 100
1 godz 20 min Łatwy
Chińska sałatka z wędzonym kurczakiem

Chińska sałatka z wędzonym kurczakiem

25 min Łatwy
Wegetariańska sałatka gyros z tofu

Wegetariańska sałatka gyros z tofu

35 min
Zupa Ramen

Zupa Ramen

3 godz 25 min Łatwy
Kapusta pekińska z serem feta

Kapusta pekińska z serem feta

30 min Łatwy
Chlebek pita z gyrosem

Chlebek pita z gyrosem

90 ze 100
2 godz 16 min Łatwy
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

40 min Łatwy
Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

33 min Łatwy
Błyskawiczny kapuśniak z pekinki

Błyskawiczny kapuśniak z pekinki

30 min Łatwy

Delikatna w smaku, chrupka kapusta pekińska idealnie nadaje się do fantazyjnych surówek i sałatek z najrozmaitszymi dodatkami. Można ją łączyć z warzywami, jajkiem, owocami, makaronami, mięsem czy serami i doprawiać np. sosem winegret lub majonezem. Wyjątkowo dobrze smakuje również przyrządzona na ciepło - wśród zebranych przez nas przepisów na potrawy z kapusty pekińskiej znajdziecie także smakowity kapuśniak, gołąbki, leczo, mięsne rolady i roladki oraz pomysły na kapustę duszoną z warzywami do mięsa lub ryby. Zapraszamy na swojskie i egzotyczne domowe przysmaki z kapusty pekińskiej.

Kalorie

13 kcal/100 g

Wartości odżywcze i właściwości

Kapusta pekińska jest źródłem betakarotenu, kwasu foliowego, witaminy B6 i witaminy C. Podobnie jak pozostałe kapustne zawiera potas.

Ciekawostki

Kapusta pekińska przyrządzana na ciepło wydobywa swój delikatnie słodki smak – warto skosztować jej w zapiekankach i składnik nie tylko gorących wegetariańskich dań. W Chinach kapustę pekińską uprawia się już od V wieku, a kuchnię europejską i Ameryki Północnej podbiła dopiero w pierwszych dekadach XX wieku.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu