Gotowanie zup kojarzy Ci się z długim i wielkogodzinnym staniem przy kuchni? Czas to zmienić. Jeśli lubisz kuchnię inspirowaną azjatyckimi smakami, a przy okazji chcesz włączyć do swojego menu więcej bezmięsnych posiłków, mamy coś w sam raz dla Ciebie. Poznaj nasz pomysł na szybki wege ramen z boczniakami.
Wege ramen dla zabieganych
Ramen to japońska zupa, która cieszy się ogromnym powodzeniem na całym świecie. Możesz ją zjeść w wielu krajach, a także przygotować ją w domu. Nazwa ramen wywodzi się od rodzaju makaronu, który jest wykorzystywany do przygotowania zupy. To właśnie makaron i aromatyczny, esencjonalny bulion są bazą całego dania. Nie ma jednak jednego przepisu na ramen – każdy kucharz ma swój własny pomysł na tę zupę, dlatego niemal za każdym razem smakuje ona nieco inaczej. Ogromne znaczenie mają też dodatki, np. duże kawałki mięsa lub owoców morze, gotowane jajka, pędy bambusa, wakame czy nasiona sezamu, które podkręcają smak i sprawiają, że zupa jest bardzo sycąca. Może nawet zastąpić cały posiłek.
Brzmi ciekawie? Z naszym przepisem możesz zrobić swoją ramenu we własnej kuchni. Do jego przygotowania używamy bulionu warzywnego WINIARY, dzięki czemu znacznie skracamy czas przygotowania. A zamiast mięsa, wykorzystamy fileciki roślinne od Garden Gourmet. Smacznego!
Komentarze 0