Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Duszona kapusta z boczkiem i cebulą
Dodaj do CookBook

Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

(1)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
10  dag
Boczek wędzony
1.5 
Cebula
175  g
Kapusta pekińska
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Cukier
1  łyżka
Masło roślinne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.5 g
Wartość energetyczna
191.4 kcal
Tłuszcze
16.3 g
Białko
5.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Duszona kapusta z boczkiem i cebulą to wspaniały dodatek do zimowych obiadów. W chłodne dni mamy ochotę na dania sycące, aromatyczne i rozgrzewające. Duszona kapusta z boczkiem i cebulą z ziemniakami ugotowanymi w lekko osolonej wodzie, kopytkami lub kluskami śląskimi stworzy wyśmienite rozgrzewające danie. Wypróbuj koniecznie!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczek pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić do rozgrzanego garnka (jak boczek jest chudy, to wlać do garnka trochę oleju). Boczek lekko zrumienić.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do boczku i zeszklić.
  • Krok 3

    10 min
    Kapustę poszatkować, wrzucić do boczku z cebulą. Smażyć razem ok. 2-3 minuty, co chwilę mieszając. Do kapusty wlać szklankę wody, dodać cukier, masło roślinne, trochę soli i pieprzu.
  • Krok 4

    25 min
    Dusić pod przykryciem do miękkości. Jak kapusta będzie już miękka, zdjąć pokrywkę i smażyć, aż prawie cały płyn odparuje. Podawać jako dodatek do obiadu.
Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

Krok 1 z 4

Boczek pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić do rozgrzanego garnka (jak boczek jest chudy, to wlać do garnka trochę oleju). Boczek lekko zrumienić.

Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

Krok 2 z 4

Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do boczku i zeszklić.

Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

Krok 3 z 4

Kapustę poszatkować, wrzucić do boczku z cebulą. Smażyć razem ok. 2-3 minuty, co chwilę mieszając. Do kapusty wlać szklankę wody, dodać cukier, masło roślinne, trochę soli i pieprzu.

Duszona kapusta z boczkiem i cebulą

Krok 4 z 4

Dusić pod przykryciem do miękkości. Jak kapusta będzie już miękka, zdjąć pokrywkę i smażyć, aż prawie cały płyn odparuje. Podawać jako dodatek do obiadu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Duszona cielęcina

    Duszona cielęcina

    1 godz 15 min Łatwy
  • Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

    Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

    10 godz 25 min Łatwy
  • Łopatka duszona w cebuli

    Łopatka duszona w cebuli

    1 godz 44 min Łatwy
  • Burger z duszoną wołowiną

    Burger z duszoną wołowiną

    56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu