
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
10 minKrok 8
2 minKrok 1 z 8
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2 z 8
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 z 8
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4 z 8
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Krok 5 z 8
Czosnek drobno posiekać.
Krok 6 z 8
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Krok 7 z 8
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Krok 8 z 8
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0