Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami
Dodaj do CookBook

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Fasolka szparagowa zielona
3  łyżek
Olej słonecznikowy
2  ząbków
Czosnek
30  dag
Pomidory
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.1 g
Wartość energetyczna
167.2 kcal
Tłuszcze
10.8 g
Białko
3.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami spełni pyszną funkcję jako wyśmienity dodatek na ciepło do obiadu. Ze względu na proste przygotowanie, nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu nawet osobom, które zaczynają przygodę z gotowaniem. Wypróbuj przepis na aromatyczną fasolkę szparagową z papryką i pomidorami

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
  • Krok 2

    3 min
    Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
  • Krok 3

    10 min
    Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
  • Krok 5

    2 min
    Czosnek drobno posiekać.
  • Krok 6

    3 min
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
  • Krok 7

    10 min
    Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
  • Krok 8

    2 min
    Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 1 z 8

Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 2 z 8

Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 3 z 8

Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 4 z 8

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 5 z 8

Czosnek drobno posiekać.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 6 z 8

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 7 z 8

Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 8 z 8

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    1 godz Łatwy
  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    2 godz 2 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu