Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami spełni pyszną funkcję jako wyśmienity dodatek na ciepło do obiadu. Ze względu na proste przygotowanie, nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu nawet osobom, które zaczynają przygodę z gotowaniem. Wypróbuj przepis na aromatyczną fasolkę szparagową z papryką i pomidorami
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2
3 min
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Krok 5
2 min
Czosnek drobno posiekać.
Krok 6
3 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Krok 7
10 min
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Krok 8
2 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Krok 1
z
8
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2
z
8
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
8
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
z
8
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Krok 5
z
8
Czosnek drobno posiekać.
Krok 6
z
8
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Krok 7
z
8
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Krok 8
z
8
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0