Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na suchej patelni ułóż plastry boczku. Na małym ogniu wytop z nich cały tłuszcz i odłóż na papierowy ręcznik.
Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
Po około 1 minucie dodaj mięso, marchewkę i przyprawy. Smaż jeszcze 10 min mieszając co jakiś czas.
Następnie dodaj pomidory, Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj. Duś do momentu aż płyn z pomidorów prawie całkowicie odparuje.
Bułki przekrój, posmaruj dolną część majonezem, górną ketchupem.
Nałóż gorące mięso na dolną część, przykryj plastrem sera, chipsem z boczku i rukolą lub sałatą lodową.
Złóż burgera i podawaj.
Genowefa