Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burger z duszoną wołowiną

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
4 plastrów
Boczek wędzony
1 ząbek
Czosnek
1 
Marchewka
1 
Czerwona cebula
0.5 puszka
Pomidory z puszki całe
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżeczka
Oregano
1 trochę
Pieprz czarny
2 plastrów
Ser topiony w plastrach
2 łyżek
Olej
1 porcja
Sałata lodowa
22 g
Ketchup łagodny WINIARY
2 bułek
Bułka pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
53.07 g
Węglowodany
30.72 g
Białko
33.36 g
Wartość energetyczna
724.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
5 min
Na suchej patelni ułóż plastry boczku. Na małym ogniu wytop z nich cały tłuszcz i odłóż na papierowy ręcznik.
Krok 2
5 min
Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
6 min
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 4
6 min
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
Krok 5
11 min
Po około 1 minucie dodaj mięso, marchewkę i przyprawy. Smaż jeszcze 10 min mieszając co jakiś czas.
Krok 6
15 min
Następnie dodaj pomidory, Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj. Duś do momentu aż płyn z pomidorów prawie całkowicie odparuje.
Krok 7
3 min
Bułki przekrój, posmaruj dolną część majonezem, górną ketchupem.
Krok 8
3 min
Nałóż gorące mięso na dolną część, przykryj plastrem sera, chipsem z boczku i rukolą lub sałatą lodową.
Krok 9
2 min
Złóż burgera i podawaj.
Burger z duszoną wołowiną

Krok 1 z 9

Na suchej patelni ułóż plastry boczku. Na małym ogniu wytop z nich cały tłuszcz i odłóż na papierowy ręcznik.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 2 z 9

Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 3 z 9

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 4 z 9

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 5 z 9

Po około 1 minucie dodaj mięso, marchewkę i przyprawy. Smaż jeszcze 10 min mieszając co jakiś czas.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 6 z 9

Następnie dodaj pomidory, Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj. Duś do momentu aż płyn z pomidorów prawie całkowicie odparuje.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 7 z 9

Bułki przekrój, posmaruj dolną część majonezem, górną ketchupem.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 8 z 9

Nałóż gorące mięso na dolną część, przykryj plastrem sera, chipsem z boczku i rukolą lub sałatą lodową.

Burger z duszoną wołowiną

Krok 9 z 9

Złóż burgera i podawaj.

Martwisz się, że nie masz czasu na domowe gotowanie? Domowe burgery z duszoną wołowiną, chipsami boczku, rukolą i sałatą lodową są znakomite na łatwy i sycący obiad. W ich przygotowaniu pomoże Ci Kostka Mięsna WINIARY. Zaledwie jedna kostka wystarczy, aby danie zyskało zadowalający smak i kuszący aromat. Wołowina duszona z warzywami, przyprawami i pomidorami z puszki jest tak dobra, że burgery z nią znikają z talerza w chwilę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika