Duszona cielęcina
1 godz 15 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
31.15 g
Węglowodany
7.88 g
Tłuszcze
16.34 g
Wartość energetyczna
312.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
15 min
Mięso kroimy w grubą kostkę. Solimy, obtaczamy w mące, rumienimy na smalcu.
Krok 2
10 min
Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i przyprawy oraz masło. Smażymy.
Krok 3
20 min
Zalewamy wodą i dusimy 20 minut.
Krok 4
30 min
Dodajemy wino, natkę pietruszki i dusimy do miękkości.
Cielęcina jest doceniana przez wszystkich wielbicieli chudego i delikatnego mięsa. Duszona cielęcina otoczona warzywami zyskuje na kruchości i delikatności. Poznaj sprawdzony przepis na duszoną cielęcinę, który za sprawą białego wina i mieszanki przypraw nadaje posiłkowi nowy wymiar smaku. Mięso polecamy podawać z liśćmi sałaty i ryżem.
Komentarze 0