Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duszona cielęcina

0
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

60  dag
Łopatka cielęca
trochę
Sól
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
3  dag
Smalec
2 
Cebula
4  ząbków
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Chili
2  dag
Masło
1.5  szklanek
Woda
3  łyżek
Białe wino
1  pęczek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.15 g
Węglowodany
7.88 g
Tłuszcze
16.34 g
Wartość energetyczna
312.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
15 min
Mięso kroimy w grubą kostkę. Solimy, obtaczamy w mące, rumienimy na smalcu.
Krok 2
10 min
Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i przyprawy oraz masło. Smażymy.
Krok 3
20 min
Zalewamy wodą i dusimy 20 minut.
Krok 4
30 min
Dodajemy wino, natkę pietruszki i dusimy do miękkości.
Duszona cielęcina

Krok 1 z 4

Mięso kroimy w grubą kostkę. Solimy, obtaczamy w mące, rumienimy na smalcu.

Duszona cielęcina

Krok 2 z 4

Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i przyprawy oraz masło. Smażymy.

Duszona cielęcina

Krok 3 z 4

Zalewamy wodą i dusimy 20 minut.

Duszona cielęcina

Krok 4 z 4

Dodajemy wino, natkę pietruszki i dusimy do miękkości.

Cielęcina jest doceniana przez wszystkich wielbicieli chudego i delikatnego mięsa. Duszona cielęcina otoczona warzywami zyskuje na kruchości i delikatności. Poznaj sprawdzony przepis na duszoną cielęcinę, który za sprawą białego wina i mieszanki przypraw nadaje posiłkowi nowy wymiar smaku. Mięso polecamy podawać z liśćmi sałaty i ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
31.1g / 42%
Węglowodany
7.9g / 10%
Tłuszcze
16.3g / 48%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika