Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Duszona cielęcina
Dodaj do CookBook

Duszona cielęcina

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
60  dag
Łopatka cielęca
trochę
Sól
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
3  dag
Smalec
2 
Cebula
4  ząbków
Czosnek
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Chili
2  dag
Masło
1.5  szklanek
Woda
3  łyżek
Białe wino
1  pęczek
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.9 g
Wartość energetyczna
313 kcal
Tłuszcze
16.3 g
Białko
31.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cielęcina jest doceniana przez wszystkich wielbicieli chudego i delikatnego mięsa. Duszona cielęcina otoczona warzywami zyskuje na kruchości i delikatności. Poznaj sprawdzony przepis na duszoną cielęcinę, który za sprawą białego wina i mieszanki przypraw nadaje posiłkowi nowy wymiar smaku. Mięso polecamy podawać z liśćmi sałaty i ryżem.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    15 min
    Mięso kroimy w grubą kostkę. Solimy, obtaczamy w mące, rumienimy na smalcu.
  • Krok 2

    10 min
    Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i przyprawy oraz masło. Smażymy.
  • Krok 3

    20 min
    Zalewamy wodą i dusimy 20 minut.
  • Krok 4

    30 min
    Dodajemy wino, natkę pietruszki i dusimy do miękkości.
Duszona cielęcina

Krok 1 z 4

Mięso kroimy w grubą kostkę. Solimy, obtaczamy w mące, rumienimy na smalcu.

Duszona cielęcina

Krok 2 z 4

Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i przyprawy oraz masło. Smażymy.

Duszona cielęcina

Krok 3 z 4

Zalewamy wodą i dusimy 20 minut.

Duszona cielęcina

Krok 4 z 4

Dodajemy wino, natkę pietruszki i dusimy do miękkości.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

    Karkówka duszona nadziewana pieczarkami

    10 godz 25 min Łatwy
  • Łopatka duszona w cebuli

    Łopatka duszona w cebuli

    1 godz 44 min Łatwy
  • Burger z duszoną wołowiną

    Burger z duszoną wołowiną

    56 min Łatwy
  • Gęś duszona z warzywami

    Gęś duszona z warzywami

    2 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu