Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta pekińska na słodko

0
21min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  łyżek
1 
Kapusta pekińska
3  plastrów
Ananas
2  łyżek
Jogurt naturalny
1  łyżka
Dżem pomarańczowy
1  łyżeczka
Musztarda chrzanowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.06 g
Węglowodany
11.84 g
Tłuszcze
4.65 g
Wartość energetyczna
90.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
10 min
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
5 min
Plastry ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
Krok 4
2 min
Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
Krok 5
1 min
Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.
Kapusta pekińska na słodko

Krok 1 z 5

Kapustę umyj i poszatkuj.

Kapusta pekińska na słodko

Krok 2 z 5

Plastry ananasa pokrój w kostkę.

Kapusta pekińska na słodko

Krok 3 z 5

Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.

Kapusta pekińska na słodko

Krok 4 z 5

Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.

Kapusta pekińska na słodko

Krok 5 z 5

Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.

Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha