Kapusta pekińska na słodko
21min
Łatwy
3
łyżek
1
Kapusta pekińska
3
plastrów
Ananas
2
łyżek
Jogurt naturalny
1
łyżka
Dżem pomarańczowy
1
łyżeczka
Musztarda chrzanowa
.
Wartości odżywcze
Białko
2.06 g
Węglowodany
11.84 g
Tłuszcze
4.65 g
Wartość energetyczna
90.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
21 min
Krok 1
10 min
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
5 min
Plastry ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, dżemem i musztardą.
Krok 4
2 min
Sos majonezowy wymieszaj z kapustą i ananasem.
Krok 5
1 min
Kapustę podawaj do smażonego mięsa i ziemniaków z wody.
Dla miłośników chrupiących surówek - kapusta pekińska na słodko, z ananasem (swieżym lub z puszki) oraz lekkim majonezowo-jogurtowym sosem, doprawionym pomarańczowym dżemem i chrzanową musztardą. Idealna kompozycja do smażonego lub grillowanego mięsa oraz ziemniaków z wody.
Komentarze 0