Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników przygotuj ciasto, szybko zagnieć, uformuj kulę, zawiń w folię. Włóż na godzinę do lodówki, następnie rozwałkuj.
Ciastem wylep dno i boki formy do tarty wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Nakłuj widelcem i podpiecz w 180°C 15 minut.
Farsz: Kapustę odciśnij z nadmiaru soku. Jeżeli jest bardzo kwaśna, zalej małą ilością wody i ugotuj, odsącz.
Grzyby umyj, zalej ciepłą wodą i mocz przez około 60 minut. Ugotuj w wodzie, w której się moczyły, odsącz i pokrój w paseczki.
Śliwki umyj w ciepłej wodzie. Jeżeli są bardzo suche, namocz je w ciepłej wodzie na 15 minut i pokrój w paseczki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
Połącz wszystkie składniki farszu. Dopraw do smaku Jarzynką, solą, kminkiem i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.
Na ciasto wyłóż farsz i piecz przez 30 minut.