Golonka z kapustą z torebki
170min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
471.13 kcal
Węglowodany
7.14 g
Białko
28.86 g
Tłuszcze
37.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
170 min
Krok 1
50 min
W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut.
Krok 2
10 min
Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy.
Krok 3
10 min
Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa.
Krok 4
100 min
Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła.
Dla wielbicieli tradycyjnych, mięsnych potraw mamy przepis na golonkę z kapustą z torebki, której przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Owszem, sam czas pieczenia jest dosyć długi, ale w czasie pieczenia mięsa możesz przygotować ziemniaki i surówkę do pełnego drugiego dania. Mięso pieczone w rękawie zyskuje na smaku, gdyż wszystkie aromaty dokładnie się w nim przenikają. Zatem dodanie do golonki z kapustą POMYSŁU NA… soczystą golonkę w kapuście WINIARY jest świetnym rozwiązaniem.
Komentarze 0