Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Golonka z kapustą z torebki

0
170 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.33 
Golonka wieprzowa
30 dag
Kapusta Kiszona
1 
Marchewka
4 kulek
Ziele angielskie
4 
Liść laurowy
1 szczypta
Sól
2 szczypt
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
471.13 kcal
Węglowodany
7.14 g
Białko
28.86 g
Tłuszcze
37.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

170 min
Krok 1
50 min
W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut.
Krok 2
10 min
Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy.
Krok 3
10 min
Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa.
Krok 4
100 min
Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła.
Golonka z kapustą z torebki

Krok 1 z 4

W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut.

Golonka z kapustą z torebki

Krok 2 z 4

Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy.

Golonka z kapustą z torebki

Krok 3 z 4

Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa.

Golonka z kapustą z torebki

Krok 4 z 4

Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła.

Dla wielbicieli tradycyjnych, mięsnych potraw mamy przepis na golonkę z kapustą z torebki, której przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Owszem, sam czas pieczenia jest dosyć długi, ale w czasie pieczenia mięsa możesz przygotować ziemniaki i surówkę do pełnego drugiego dania. Mięso pieczone w rękawie zyskuje na smaku, gdyż wszystkie aromaty dokładnie się w nim przenikają. Zatem dodanie do golonki z kapustą POMYSŁU NA… soczystą golonkę w kapuście WINIARY jest świetnym rozwiązaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika