Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Golonka po bawarsku

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Włoszczyzna
2 
Cebula
4 
Golonka
3 łyżek
Smalec
3 łyżek
Koncentrat pomidorowy
0.33 puszka
Piwo
1 trochę
Ziele angielskie mielone
1 trochę
Liść laurowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.06 g
Białko
5.68 g
Tłuszcze
12.49 g
Wartość energetyczna
220.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
5 min
Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
Krok 2
10 min
Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
Krok 3
5 min
Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
Krok 4
120 min
Przełóż podsmażone golonki do garnka. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte). Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
Krok 5
1 min
Podawaj z ziemniakami z wody.
Golonka po bawarsku

Krok 1 z 5

Umyj warzywa i pokrój je na słupki.

Golonka po bawarsku

Krok 2 z 5

Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.

Golonka po bawarsku

Krok 3 z 5

Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.

Golonka po bawarsku

Krok 4 z 5

Przełóż podsmażone golonki do garnka. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte). Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).

Golonka po bawarsku

Krok 5 z 5

Podawaj z ziemniakami z wody.

Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy. Wykonaj już dzisiaj pożywną golonkę po bawarsku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika