Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Golonka po bawarsku
Dodaj do CookBook

Golonka po bawarsku

(1)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kostek
WINIARY Bulion warzywny
500  g
Włoszczyzna
2 
Cebula
4 
Golonka
3  łyżek
Smalec
3  łyżek
Koncentrat pomidorowy
0.33  puszka
Piwo
trochę
Ziele angielskie mielone
trochę
Liść laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.1 g
Wartość energetyczna
220.9 kcal
Tłuszcze
12.5 g
Białko
5.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy. Wykonaj już dzisiaj pożywną golonkę po bawarsku.

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    5 min
    Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
  • Krok 2

    10 min
    Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
  • Krok 3

    5 min
    Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
  • Krok 4

    120 min
    Przełóż podsmażone golonki do garnka. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte). Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z ziemniakami z wody.
Golonka po bawarsku

Krok 1 z 5

Umyj warzywa i pokrój je na słupki.

Golonka po bawarsku

Krok 2 z 5

Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.

Golonka po bawarsku

Krok 3 z 5

Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.

Golonka po bawarsku

Krok 4 z 5

Przełóż podsmażone golonki do garnka. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte). Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).

Golonka po bawarsku

Krok 5 z 5

Podawaj z ziemniakami z wody.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Witold Krum

Jakie kostki bulionowe do Golonki???
Anonim (niezweryfikowany) 01/27/2021-09:12 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/28/2021-10:13 CET
Witoldzie, w przepisie zaproponowaliśmy kostki bulionowe warzywne :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Golonka pieczona

    Golonka pieczona

    2 godz 56 min Trudny
  • Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    52 min Łatwy
  • Golonka z kapustą z torebki

    Golonka z kapustą z torebki

    2 godz 50 min Łatwy
  • Golonka peklowana pieczona w winno-miodnej miksturze

    Golonka peklowana pieczona w winno-miodnej miksturze

    25 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu