Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hot dogi z surówką i sosem

(0)
38min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest dam809
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bagietka francuska
4 
Parówki drobiowe
700  g
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  łyżek
Jogurt naturalny
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
trochę
Curry
0.33  łyżeczka
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.03 g
Węglowodany
40.41 g
Tłuszcze
18.24 g
Wartość energetyczna
379.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
1 min
Na początek bagietkę pokrój na części. Możesz, ale nie musisz odciąć piętki bagietki.
Krok 2
2 min
Przekrój bułkę wzdłuż, ale nie do końca. Na każdą część bagietki połóż parówkę.
Krok 3
15 min
Włóż do piekarnika na 15 minut.
Krok 4
5 min
Kiedy parówki pieką się już w piekarniku, zabierz się za sos. Do miski przełóż majonez i jogurt. Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj całość.
Krok 5
10 min
Kapustę pekińską obierz z brzydkich liści, opłukaj oraz pozbądź się głąba. Drobno posiekaj ją nożem i włóż do miski. Marchewkę wypłucz i obierz. Następnie zetrzyj ją na tarce i dodaj do kapusty. Dodaj majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 6
5 min
Wyjmij upieczone hot dogi. Gotowe polej ketchupem, następnie gotowym sosem, a na sos nałóż surówkę. Smacznego.
Hot dogi z surówką i sosem

Krok 1 z 6

Na początek bagietkę pokrój na części. Możesz, ale nie musisz odciąć piętki bagietki.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 2 z 6

Przekrój bułkę wzdłuż, ale nie do końca. Na każdą część bagietki połóż parówkę.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 3 z 6

Włóż do piekarnika na 15 minut.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 4 z 6

Kiedy parówki pieką się już w piekarniku, zabierz się za sos. Do miski przełóż majonez i jogurt. Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj całość.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 5 z 6

Kapustę pekińską obierz z brzydkich liści, opłukaj oraz pozbądź się głąba. Drobno posiekaj ją nożem i włóż do miski. Marchewkę wypłucz i obierz. Następnie zetrzyj ją na tarce i dodaj do kapusty. Dodaj majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 6 z 6

Wyjmij upieczone hot dogi. Gotowe polej ketchupem, następnie gotowym sosem, a na sos nałóż surówkę. Smacznego.

Hot dogi domowej roboty są dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te kupne. Ich przygotowanie nie jest trudne, co czyni z hot dogów fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Surówka z kapusty pekińskiej bardzo dobrze smakuje w połączeniu z parówką i bułką z bagietek. Domownicy będą zachwyceni!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha