Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hot dogi z surówką i sosem

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bagietka francuska
4 
Parówki drobiowe
1 dag
Ketchup łagodny WINIARY
700 g
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Curry
1 dag
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
29.12 g
Wartość energetyczna
485.52 kcal
Białko
14.53 g
Węglowodany
42.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
1 min
Na początek bagietkę kroimy na części. Można odciąć piętki bagietki, ale nie musimy.
Krok 2
2 min
Kroimy ją wzdłuż, ale nie do końca. Na każdą część bagietki kładziemy parówkę.
Krok 3
15 min
Wkładamy do piekarnika.
Krok 4
5 min
Kiedy parówki nam się pieką już w piekarniku, możemy zabrać się za sos. Do miski wkładamy majonez i jogurt. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy całość.
Krok 5
10 min
Kapustę pekińską musimy obrać z brzydkich liści, opłukać oraz pozbyć się głąbów. Drobno ją siekamy nożem i wkładamy do miski. Marchewkę płuczemy i obieramy. Następnie marchewkę trzemy na tarce i dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 6
5 min
Hot dogi nam się upiekły, więc można je już wyjąć. Gotowe polewamy ketchupem, następnie gotowym sosem, a na sos nakładamy surówkę. Smacznego.
Hot dogi z surówką i sosem

Krok 1 z 6

Na początek bagietkę kroimy na części. Można odciąć piętki bagietki, ale nie musimy.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 2 z 6

Kroimy ją wzdłuż, ale nie do końca. Na każdą część bagietki kładziemy parówkę.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 3 z 6

Wkładamy do piekarnika.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 4 z 6

Kiedy parówki nam się pieką już w piekarniku, możemy zabrać się za sos. Do miski wkładamy majonez i jogurt. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy całość.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 5 z 6

Kapustę pekińską musimy obrać z brzydkich liści, opłukać oraz pozbyć się głąbów. Drobno ją siekamy nożem i wkładamy do miski. Marchewkę płuczemy i obieramy. Następnie marchewkę trzemy na tarce i dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Hot dogi z surówką i sosem

Krok 6 z 6

Hot dogi nam się upiekły, więc można je już wyjąć. Gotowe polewamy ketchupem, następnie gotowym sosem, a na sos nakładamy surówkę. Smacznego.

Hot dogi domowej roboty są dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te kupne. Przygotowanie również nie jest trudne, co czyni z hot dogów fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Surówka z kapusty pekińskiej bardzo dobrze smakuje w połączeniu z parówką i bułką z bagietek. Domownicy będą zachwyceni!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika