Hot dogi z surówką i sosem
38min
Łatwy
2 łyżek
2 łyżek
2
Bagietka francuska
4
Parówki drobiowe
1 dag
700 g
Kapusta pekińska
1
Marchewka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Curry
1 dag
Słodka papryka
.
Wartości odżywcze
Białko
14.53 g
Węglowodany
42.42 g
Tłuszcze
29.12 g
Wartość energetyczna
485.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
1 min
Na początek bagietkę kroimy na części. Można odciąć piętki bagietki, ale nie musimy.
Krok 2
2 min
Kroimy ją wzdłuż, ale nie do końca. Na każdą część bagietki kładziemy parówkę.
Krok 3
15 min
Wkładamy do piekarnika.
Krok 4
5 min
Kiedy parówki nam się pieką już w piekarniku, możemy zabrać się za sos. Do miski wkładamy majonez i jogurt. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy całość.
Krok 5
10 min
Kapustę pekińską musimy obrać z brzydkich liści, opłukać oraz pozbyć się głąbów. Drobno ją siekamy nożem i wkładamy do miski. Marchewkę płuczemy i obieramy. Następnie marchewkę trzemy na tarce i dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 6
5 min
Hot dogi nam się upiekły, więc można je już wyjąć. Gotowe polewamy ketchupem, następnie gotowym sosem, a na sos nakładamy surówkę. Smacznego.
Hot dogi domowej roboty są dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te kupne. Przygotowanie również nie jest trudne, co czyni z hot dogów fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Surówka z kapusty pekińskiej bardzo dobrze smakuje w połączeniu z parówką i bułką z bagietek. Domownicy będą zachwyceni!
Komentarze 0