Domowe hot dogi
23min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.42 g
Węglowodany
21.5 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
171.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę. Obsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser.
Krok 3
5 min
W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku (wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące, a skórka chrupiąca).
Krok 4
3 min
Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy.
Domowe hot dogi z pieczarkami w środku to wspaniały pomysł na prawdziwe tradycyjne, a zrazem przepyszne danie zamknięte w chrupiącym pieczywie. Całość wykonania polega w głównej mierze na zrobieniu farszu. Podsmaż na patelni cebulkę, a następnie dodaj do niej pokrojone pieczarki i dopraw do smaku. Jeśli widzisz, że nadmiar wody wyparował, wyłącz gaz i dodaj aromatyczny ser. Farsz nakładaj do pustych, podgrzanych chwilkę w piekarniku bagietek. Wykonaj domowe hot dogi z pieczarkami, na to przepyszne danie skusi się każdy!
Komentarze 0