Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowe hot dogi

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Bułka paluch
400 g
Pieczarki
2 
Cebula
1 g
Sól
1 g
Pieprz czarny
1 g
Słodka papryka
2 łyżek
Ser Żółty
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.42 g
Węglowodany
21.5 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
171.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę. Obsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser.
Krok 3
5 min
W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku (wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące, a skórka chrupiąca).
Krok 4
3 min
Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy.
Domowe hot dogi

Krok 1 z 4

Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.

Domowe hot dogi

Krok 2 z 4

Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę. Obsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser.

Domowe hot dogi

Krok 3 z 4

W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku (wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące, a skórka chrupiąca).

Domowe hot dogi

Krok 4 z 4

Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy.

Domowe hot dogi z pieczarkami w środku to wspaniały pomysł na prawdziwe tradycyjne, a zrazem przepyszne danie zamknięte w chrupiącym pieczywie. Całość wykonania polega w głównej mierze na zrobieniu farszu. Podsmaż na patelni cebulkę, a następnie dodaj do niej pokrojone pieczarki i dopraw do smaku. Jeśli widzisz, że nadmiar wody wyparował, wyłącz gaz i dodaj aromatyczny ser. Farsz nakładaj do pustych, podgrzanych chwilkę w piekarniku bagietek. Wykonaj domowe hot dogi z pieczarkami, na to przepyszne danie skusi się każdy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika