Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Domowe hot dogi

Domowe hot dogi

(0)
23min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Helen68

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 6 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Bułka paluch
400  g
Pieczarki
2 
Cebula
1  g
Sól
1  g
Pieprz czarny
1  g
Słodka papryka
2  łyżek
Ser Żółty
2  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.42 g
Węglowodany
21.5 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
171.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowe hot dogi z pieczarkami w środku to wspaniały pomysł na prawdziwe tradycyjne, a zrazem przepyszne danie zamknięte w chrupiącym pieczywie. Całość wykonania polega w głównej mierze na zrobieniu farszu. Podsmaż na patelni cebulkę, a następnie dodaj do niej pokrojone pieczarki i dopraw do smaku. Jeśli widzisz, że nadmiar wody wyparował, wyłącz gaz i dodaj aromatyczny ser. Farsz nakładaj do pustych, podgrzanych chwilkę w piekarniku bagietek. Wykonaj domowe hot dogi z pieczarkami, na to przepyszne danie skusi się każdy!

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę. Obsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser.
  • Krok 3

    5 min
    W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku (wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące, a skórka chrupiąca).
  • Krok 4

    3 min
    Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy.
Domowe hot dogi

Krok 1 z 4

Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.

Domowe hot dogi

Krok 2 z 4

Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę. Obsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser.

Domowe hot dogi

Krok 3 z 4

W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku (wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące, a skórka chrupiąca).

Domowe hot dogi

Krok 4 z 4

Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Faszerowany kabaczek

    Faszerowany kabaczek

    1 godz 59 min Łatwy
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    35 min Łatwy
  • Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    1 godz 30 min Łatwy
  • Kapsalon

    Kapsalon

    1 godz 38 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu