Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pięknie wyglądający i orzeźwiający deser, który przygotujesz z wydrążonych cytryn, limonek i pomarańczy, są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Wypełnione smakowitą cytrynową Galaretką Przezroczystą cytrusowy smak WINIARY oraz innymi owocami będą także niezwykłą ozdobą stołu!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Cytrusy przetnij wzdłuż i wydrąż.
Krok 2
15 min
Przygotuj galaretkę w 400 ml wody i ostudź. To o 100 ml mniej niż podaje producent, ponieważ dodamy do niej owoce.
Krok 3
15 min
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek owoców. Do limonek dodaj listki mięty, do połówek pomarańczy dodaj pestki granatu, a do połówek cytryny dodaj maliny. Odstaw wszystko do lodówki do stężenia.
Krok 4
5 min
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatne na ćwiartki.
Krok 1
z
4
Cytrusy przetnij wzdłuż i wydrąż.
Krok 2
z
4
Przygotuj galaretkę w 400 ml wody i ostudź. To o 100 ml mniej niż podaje producent, ponieważ dodamy do niej owoce.
Krok 3
z
4
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek owoców. Do limonek dodaj listki mięty, do połówek pomarańczy dodaj pestki granatu, a do połówek cytryny dodaj maliny. Odstaw wszystko do lodówki do stężenia.
Krok 4
z
4
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatne na ćwiartki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0