Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Dodaj do CookBook

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

(3)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
1  puszka
Kukurydza Konserwowa
200  g
Kapusta pekińska
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
0.25  łyżeczka
Papryka Ostra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.5 g
Wartość energetyczna
71.7 kcal
Tłuszcze
6.3 g
Białko
0.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą to danie, które zrobisz w ekspresowym tempie. Wystarczy jedynie wolny kwadrans, aby mieć na swoim talerzu odżywczy posiłek. Szybkość przygotowania to jednak niejedyna jego zaleta. Jest prawdziwą ucztą dla wszystkich zmysłów — świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Dodatkowo ma delikatny zapach wzmocniony Majonezem Lekkim WINIARY. Koniecznie wypróbuj ten przepis, jeśli lubisz sycące, aromatyczne dania z warzywami w roli głównej. Do wykonania sałatki z kapusty pekińskiej z majonezem i kukurydzą będziesz potrzebować następujących składników: majonez Lekki WINIARY, kukurydza konserwowa, kapusta pekińska, sól, pieprz oraz papryka ostra. Ich dokładne proporcje zostały podane powyżej.

Przepis krok po kroku na sałatkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy jest bardzo łatwa w wykonaniu. Bez problemu poradzi sobie z nią nawet początkujący kucharz. Zaczynamy od odsączenia kukurydzy z zalewy. Następnie należy umyć kapustę pekińską i pokroić ją na małe kawałki. Kolejny krok to połączenie wcześniej wspominanych warzyw oraz uzupełnienie ich Majonezem Lekkim WINIARY. Całość należy dobrze wymieszać, tak aby kukurydza i kapusta zostały dokładnie otoczone majonezem. Wisienką na torcie są przyprawy — dodaj soli, pieprzu i ostrej papryki do smaku. Danie możesz podawać solo, jako dodatek do mięs lub też z pieczywem (najlepiej w formie dużych grzanek).

Sałatka z kapusty pekińskiej z majonezem i kukurydzą — rozpływa się w ustach

Pomimo tego, że sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy jest wręcz banalna w wykonaniu, to zdecydowanie nie można tego powiedzieć o doznaniach smakowych, których dostarcza. Każdy kęs niemalże rozpływa się w ustach, tworząc fuzję smaku. Delikatny smak kukurydzy pomieszany z chrupką sałatą i otoczony aromatycznym Majonezem Lekkim WINIARY pozwala rozkoszować się daniem przez długi czas. Jeśli więc do tej pory nie miałeś(-aś) okazji jej spróbować, koniecznie to zrób! Surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy możesz także zaserwować swoim gościom. Świetnie sprawdzi się podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, a także w trakcie większych uroczystości (np. na zimnej płycie). Co więcej, będzie wybawieniem, jeśli w Twoich drzwiach pojawi się ktoś bez zapowiedzi. Wystarczy mieć w swojej lodówce kapustę pekińską, kukurydzę, majonez Lekki WINIARY i podstawowe przyprawy, aby w kilka chwil przyrządzić danie, które podbija kubki smakowe.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    2 min
    Kukurydzę odsącz z zalewy.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę pokrój na małe kawałki.
  • Krok 3

    4 min
    Kukurydzę i kapustę wymieszaj z Majonezem Lekkim WINIARY
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj.
  • Krok 5

    1 min
    Możesz podawać jako dodatek do mięs albo przystawkę.
Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 1 z 5

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 2 z 5

Kapustę pokrój na małe kawałki.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 3 z 5

Kukurydzę i kapustę wymieszaj z Majonezem Lekkim WINIARY

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 4 z 5

Dopraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 5 z 5

Możesz podawać jako dodatek do mięs albo przystawkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Wisia

Pyszna i nisko kaloryczna
Anonim (niezweryfikowany) 05/25/2021-12:30 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/26/2021-09:35 CEST
To prawda :) Aby było jeszcze lżej, majonez można zastąpić 2 łyżkami gęstego jogurtu zmieszanego z musztardą :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Brak informacji o alergenach
  • Dodatek
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinny posiłek
  • Sałatka
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Zima

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z zupek chińskich

    Sałatka z zupek chińskich

    20 min Łatwy
  • Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu