Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

(1)
15min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
1  puszka
Kukurydza Konserwowa
200  g
Kapusta pekińska
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
0.25  łyżeczka
Papryka Ostra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.85 g
Węglowodany
3.46 g
Tłuszcze
6.27 g
Wartość energetyczna
71.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą to danie, które zrobisz w ekspresowym tempie. Wystarczy jedynie wolny kwadrans, aby mieć na swoim talerzu odżywczy posiłek. Szybkość przygotowania to jednak niejedyna jego zaleta. Jest prawdziwą ucztą dla wszystkich zmysłów — świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Dodatkowo ma delikatny zapach wzmocniony Majonezem Lekkim WINIARY. Koniecznie wypróbuj ten przepis, jeśli lubisz sycące, aromatyczne dania z warzywami w roli głównej. Do wykonania sałatki z kapusty pekińskiej z majonezem i kukurydzą będziesz potrzebować następujących składników: majonez Lekki WINIARY, kukurydza konserwowa, kapusta pekińska, sól, pieprz oraz papryka ostra. Ich dokładne proporcje zostały podane powyżej.

Przepis krok po kroku na sałatkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy jest bardzo łatwa w wykonaniu. Bez problemu poradzi sobie z nią nawet początkujący kucharz. Zaczynamy od odsączenia kukurydzy z zalewy. Następnie należy umyć kapustę pekińską i pokroić ją na małe kawałki. Kolejny krok to połączenie wcześniej wspominanych warzyw oraz uzupełnienie ich Majonezem Lekkim WINIARY. Całość należy dobrze wymieszać, tak aby kukurydza i kapusta zostały dokładnie otoczone majonezem. Wisienką na torcie są przyprawy — dodaj soli, pieprzu i ostrej papryki do smaku. Danie możesz podawać solo, jako dodatek do mięs lub też z pieczywem (najlepiej w formie dużych grzanek).

Sałatka z kapusty pekińskiej z majonezem i kukurydzą — rozpływa się w ustach

Pomimo tego, że sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy jest wręcz banalna w wykonaniu, to zdecydowanie nie można tego powiedzieć o doznaniach smakowych, których dostarcza. Każdy kęs niemalże rozpływa się w ustach, tworząc fuzję smaku. Delikatny smak kukurydzy pomieszany z chrupką sałatą i otoczony aromatycznym Majonezem Lekkim WINIARY pozwala rozkoszować się daniem przez długi czas. Jeśli więc do tej pory nie miałeś(-aś) okazji jej spróbować, koniecznie to zrób! Surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy możesz także zaserwować swoim gościom. Świetnie sprawdzi się podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, a także w trakcie większych uroczystości (np. na zimnej płycie). Co więcej, będzie wybawieniem, jeśli w Twoich drzwiach pojawi się ktoś bez zapowiedzi. Wystarczy mieć w swojej lodówce kapustę pekińską, kukurydzę, majonez Lekki WINIARY i podstawowe przyprawy, aby w kilka chwil przyrządzić danie, które podbija kubki smakowe.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    2 min
    Kukurydzę odsącz z zalewy.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę pokrój na małe kawałki.
  • Krok 3

    4 min
    Kukurydzę i kapustę wymieszaj z Majonezem Lekkim WINIARY
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj.
  • Krok 5

    1 min
    Możesz podawać jako dodatek do mięs albo przystawkę.
Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 1 z 5

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 2 z 5

Kapustę pokrój na małe kawałki.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 3 z 5

Kukurydzę i kapustę wymieszaj z Majonezem Lekkim WINIARY

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 4 z 5

Dopraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj.

Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Krok 5 z 5

Możesz podawać jako dodatek do mięs albo przystawkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
W Wisia

Pyszna i nisko kaloryczna

Winiary
Expert

To prawda :) Aby było jeszcze lżej, majonez można zastąpić 2 łyżkami gęstego jogurtu zmieszanego z musztardą :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brak informacji o alergenach
  • Dodatek
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Sałatka
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Zima

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka ryżowa z szynką

    Sałatka ryżowa z szynką

    10 min Łatwy
  • Sałatka z kukurydzą

    Sałatka z kukurydzą

    8 min Łatwy
  • Kolorowa sałatka

    Kolorowa sałatka

    20 min Łatwy
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu