Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Dodaj do CookBook

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

(0)
32 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  dag
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… Kurczak po Japońsku Teriyaki
1 
Cebula dymka Zobacz naszą wskazówkę
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.5 g
Wartość energetyczna
317.1 kcal
Tłuszcze
10.4 g
Białko
16.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Często na sklepowych półkach znajduje się gotowa surówka z kapusty pekińskiej. To warzywo jest także wykorzystywane jako baza do lekkich sałatek z serem feta, papryką, pomidorem i ogórkiem. Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że można ją jadać także na ciepło! Najlepszy przykład to duszona kapusta pekińska z marchewką - idealny dodatek do obiadu.

 

Jeśli masz w domu dużo świeżej kapusty, możesz rozważyć przygotowanie takiego przepisu, który sprawdzi się jako zamiennik dla mizerii, sałatki coleslaw, marchewki z groszkiem lub innego dodatku, który często trafia na stół i już trochę Ci się znudził.

 

Wystarczy pokroić kapustę i zetrzeć marchew, a następnie zająć się podsmażeniem wymieszanych składników na małym ogniu. Gdzie tkwi prawdziwy sekret wyjątkowego smaku? Tym, co sprawia, że przepis różni się od standardowej kapusty zasmażanej, jest pasta teryaki. Ten składnik, który swoją nazwę zawdzięcza japońskiej technice przygotowywania potraw, sprawia, że danie nie jest mdłe, tylko wyraziste, a nawet lekko pikantne. Pasta łącząca sos sojowy, imbir i kompozycję odpowiednich przypraw zaskakująco dobrze pasuje do kapusty tworząc niezapomniany smak.

 

Jeśli tylko masz w domu teriyaki, bez trudu przygotowujesz ten przepis. Nie wymaga wyszukanych składników i powstaje bardzo szybko. Naprawdę warto wypróbować kapustę po pekińsku w tej formie. Potrawa powinna przypaść do gustu każdemu, kto ceni kuchnię azjatycką.

 

Preferujesz potrawy z dużą ilością ziół? W takim razie możesz użyć także natki pietruszki oraz młodego koperku. Efekt powinien Cię pozytywnie zaskoczyć.

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę dokładnie poszatkuj.
  • Krok 2

    5 min
    Marchew obierz i zetrzyj na tarce do jarzyn.
  • Krok 3

    15 min
    Na odrobinie oleju podsmaż kapustę wraz z marchewką, aż będą miękkie. Dodaj Pastę Teriyaki WINIARY i podsmaż 3 - 5 minut. Na koniec dodaj dymkę lub posiekaną natkę pietruszki i zamieszaj.
  • Krok 4

    2 min
    Kapustę podawaj na ciepło jako dodatek do obiadu.
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 1 z 4

Kapustę dokładnie poszatkuj.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 2 z 4

Marchew obierz i zetrzyj na tarce do jarzyn.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 3 z 4

Na odrobinie oleju podsmaż kapustę wraz z marchewką, aż będą miękkie. Dodaj Pastę Teriyaki WINIARY i podsmaż 3 - 5 minut. Na koniec dodaj dymkę lub posiekaną natkę pietruszki i zamieszaj.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 4 z 4

Kapustę podawaj na ciepło jako dodatek do obiadu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z kapustą i grzybami

    Tarta z kapustą i grzybami

    2 godz 55 min Łatwy
  • Kapusta z ziarnami

    Kapusta z ziarnami

    11 min Łatwy
  • Kapusta biała zasmażana

    Kapusta biała zasmażana

    30 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu