Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką dobrze sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów. Jej przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, jednak dłuższe duszenie sprawia, że kapusta mięknie i nabiera bardziej spoistej konsystencji. Dodatek Przyprawy JARZYNKI WINIARY oraz natki pietruszki wydobędzie wspaniały smak kapusty pekińskiej.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Kapustę szatkuję.
Krok 2
5 min
Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn.
Krok 3
20 min
Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaję Ziarenka i smalec, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut.
Krok 4
2 min
W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.
Krok 5
2 min
Na koniec dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiam maggi.
Krok 6
1 min
Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.
Krok 1
z
6
Kapustę szatkuję.
Krok 2
z
6
Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn.
Krok 3
z
6
Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaję Ziarenka i smalec, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut.
Krok 4
z
6
W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.
Krok 5
z
6
Na koniec dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiam maggi.
Krok 6
z
6
Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0