Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
30 dag
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
2 łyżeczek
Smalec
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.29 g
Tłuszcze
7.42 g
Wartość energetyczna
102.94 kcal
Węglowodany
8.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Kapustę szatkuję.
Krok 2
5 min
Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn.
Krok 3
20 min
Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaję Ziarenka i smalec, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut.
Krok 4
2 min
W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.
Krok 5
2 min
Na koniec dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiam maggi.
Krok 6
1 min
Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 1 z 6

Kapustę szatkuję.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 2 z 6

Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 3 z 6

Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaję Ziarenka i smalec, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 4 z 6

W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 5 z 6

Na koniec dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiam maggi.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Krok 6 z 6

Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką dobrze sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów. Jej przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, jednak dłuższe duszenie sprawia, że kapusta mięknie i nabiera bardziej spoistej konsystencji. Dodatek Przyprawy JARZYNKI WINIARY oraz natki pietruszki wydobędzie wspaniały smak kapusty pekińskiej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika