Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta pekińska z serem feta

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
5 
Cebula dymka
5 
Rzodkiewka
4 łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżka
Sok z cytryny
1 trochę
Czosnek granulowany
2 
Ogórek
1 
Kapusta pekińska
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
20 dag
Ser feta
2 łyżek
Śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
25.64 g
Węglowodany
19.85 g
Białko
11.5 g
Wartość energetyczna
339.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 2
10 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki
Krok 4
5 min
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.
Kapusta pekińska z serem feta

Krok 1 z 4

Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę.

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 2 z 4

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 3 z 4

Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 4 z 4

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.

Kapusta pekińska z serem feta to sprawdzony pomysł na pyszną, wykwintną kolację. Sałatkę komponujemy z całego zestawu warzyw – cebulki, papryki, pomidora, rzodkiewek, ogórków i kapusty oczywiście, a następnie całość przyprawiamy pysznym dressingiem z oliwy z oliwek, cytryny, śmietany i czosnku. Kapusta pekińska z serem feta idealnie sprawdzi się na kolację we dwoje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika