Kapusta pekińska z serem feta
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.5 g
Węglowodany
19.85 g
Tłuszcze
25.64 g
Wartość energetyczna
339.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 2
10 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki
Krok 4
5 min
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.
Kapusta pekińska z serem feta to sprawdzony pomysł na pyszną, wykwintną kolację. Sałatkę komponujemy z całego zestawu warzyw – cebulki, papryki, pomidora, rzodkiewek, ogórków i kapusty oczywiście, a następnie całość przyprawiamy pysznym dressingiem z oliwy z oliwek, cytryny, śmietany i czosnku. Kapusta pekińska z serem feta idealnie sprawdzi się na kolację we dwoje.
Komentarze 0