Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kapusta pekińska z serem feta

(1)
30min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
5 
Cebula dymka
5 
Rzodkiewka
4  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Sok z cytryny
trochę
Czosnek granulowany
2 
Ogórek
1 
Kapusta pekińska
trochę
Pieprz
trochę
Sól
trochę
Cukier
20  dag
Ser feta
2  łyżek
Śmietana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.04 g
Węglowodany
18.18 g
Tłuszcze
18.15 g
Wartość energetyczna
243.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kapusta pekińska z serem feta to sprawdzony pomysł na pyszną, wykwintną kolację. Sałatkę komponujemy z całego zestawu warzyw – cebulki, papryki, pomidora, rzodkiewek, ogórków i kapusty oczywiście, a następnie całość przyprawiamy pysznym dressingiem z oliwy z oliwek, cytryny, śmietany i czosnku. Kapusta pekińska z serem feta idealnie sprawdzi się na kolację we dwoje.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę.
  • Krok 2

    10 min
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki
  • Krok 4

    5 min
    Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.
Kapusta pekińska z serem feta

Krok 1 z 4

Kapustę poszatkować w dość dużą kostkę. Ser feta pokroić w średniej wielkości kosteczkę.

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 2 z 4

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 3 z 4

Cebulę drobniutko posiekać razem ze szczypiorem, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie plasterki

Kapusta pekińska z serem feta

Krok 4 z 4

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, śmietaną, przyprawić do smaku solą, czosnkiem granulowanym, cukrem i pieprzem. Przygotowanym sosem skropić sałatkę, wymieszać.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Papryka duszona z cebulą

    35 min Łatwy
  • Sałatka z zielonych pomidorów

    2 godz 45 min Łatwy
  • Sałatka z serem feta, majonezem i oliwkami

    30 min Łatwy
  • Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu