Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapusta pekińska na ciepło po chińsku
Dodaj do CookBook

Kapusta pekińska na ciepło po chińsku

(1)
1 godz 47 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
0.5  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
400  g
Kapusta pekińska
100  g
Seler naciowy
40  g
Cebula szalotka
150  g
Pieczarki
40  g
Marchewka
100  g
Makaron sojowy
2  łyżek
Olej sojowy
2  łyżek
Olej arachidowy
1  łyżka
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.8 g
Wartość energetyczna
281.8 kcal
Tłuszcze
17.2 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jarskie danie obiadowe lub dodatek do porcji smażonego kurczaka – kapusta pekińska z selerem naciowym na sposób chiński. Potrawę można przyrządzić w woku lub w garnku, przesmażając lub dusząc składniki (kapustę, seler naciowy, pieczarki, marchew oraz makaron sojowy) w Rosole drobiowym WINIARY z dodatkiem Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dla uzyskania właściwego smaku najlepiej do potrawy użyć oleju sojowego oraz oleju orzechowego (z dowolnych orzechów).

Przygotowanie

107 min
  • Krok 1

    5 min
    Makaron sojowy ugotuj w osolonej wodzie tak, aby był lekko twardy, po czym zahartuj w zimnej wodzie.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę pekińską pokrój na ćwiartki wzdłuż, a następnie na paski o szerokości 1 cm.
  • Krok 3

    10 min
    Seler naciowy obierz z włókien i pokrój w „cienkie paski”, zblanszuj (sparz we wrzątku i schłódź w bardzo zimnej wodzie lub wodzie z kostkami lodu).
  • Krok 4

    5 min
    Szalotki pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 5

    10 min
    Pieczarki pokrój w plasterki i zblanszuj podobnie jak seler.
  • Krok 6

    8 min
    Podobnie przygotuj marchew: pokrój w „cienkie zapałki” i również zblanszuj.
  • Krok 7

    10 min
    Na głębokiej patelni lub rondlu podsmaż na oleju sojowym i maśle szalotki, jak się zeszklą dodaj pieczarki, seler naciowy i kapustę pekińską.
  • Krok 8

    4 min
    Chwilę przesmaż i wrzuć makaron. Całość posyp białym pieprzem.
  • Krok 9

    5 min
    Wlej wcześniej rozpuszczony we wrzątku Rosół drobiowy, sos pieczeniowy rozprowadzony w 150 ml wody oraz olej orzechowy.
  • Krok 10

    15 min
    Chwilę duś i pod koniec dodaj marchew. Duś do momentu, aż składniki będą miękkie, ale nie rozgotowane.
  • Krok 11

    30 min
    Gotuj bez przykrycia w celu odparowania nadmiaru płynu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Dodatek
  • Grzyby
  • Kuchnia chińska
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wareniki z mięsem i kapustą

    Wareniki z mięsem i kapustą

    1 godz 13 min Łatwy
  • Kapusta wigilijna z żurawiną i grzybami

    Kapusta wigilijna z żurawiną i grzybami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną

    Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną

    51 min Łatwy
  • Żeberka z kapustą i pieczarkami

    Żeberka z kapustą i pieczarkami

    1 godz 41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu