Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszna sałatka, która może pełnić funkcję samodzielnego dania. Wspaniałą kompozycję kapusty, słonecznika, żółtego sera i kukurydzy idealnie łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Aromatyczny zapach sałatki pekińskiej ze słonecznikiem to smakowita propozycja na każdy dzień!
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Słonecznik uprażyć na patelni (na wolnym ogniu, aby nabrał ładnego złotego koloru i był chrupiący). Ja dodaję do prażenia odrobinę soli, dzięki czemu słonecznik jest smaczniejszy.
Krok 2
10 min
Kapustę poszatkować, dodać kukurydzę i starty na dużych oczkach ser.
Krok 3
5 min
Przygotuj sos czosnkowy: czosnek dokładnie rozetrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw solą.
Krok 4
2 min
Składniki sałatki wymieszać z sosem, podawać najlepiej od razu.
Krok 1
z
4
Słonecznik uprażyć na patelni (na wolnym ogniu, aby nabrał ładnego złotego koloru i był chrupiący). Ja dodaję do prażenia odrobinę soli, dzięki czemu słonecznik jest smaczniejszy.
Krok 2
z
4
Kapustę poszatkować, dodać kukurydzę i starty na dużych oczkach ser.
Krok 3
z
4
Przygotuj sos czosnkowy: czosnek dokładnie rozetrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw solą.
Krok 4
z
4
Składniki sałatki wymieszać z sosem, podawać najlepiej od razu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0