Sałatka pekińska ze słonecznikiem
22min
Łatwy
0.75 szklanka
1
Kapusta pekińska
15 dag
Pestki słonecznika
10 dag
Ser żółty
1 puszka
Kukurydza
0.5 szklanka
Jogurt naturalny
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
10.75 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcze
40.89 g
Wartość energetyczna
466.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Słonecznik uprażyć na patelni (na wolnym ogniu, aby nabrał ładnego złotego koloru i był chrupiący). Ja dodaję do prażenia odrobinę soli, dzięki czemu słonecznik jest smaczniejszy.
Krok 2
10 min
Kapustę poszatkować, dodać kukurydzę i starty na dużych oczkach ser.
Krok 3
5 min
Przygotuj sos czosnkowy: czosnek dokładnie rozetrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw solą.
Krok 4
2 min
Składniki sałatki wymieszać z sosem, podawać najlepiej od razu.
Przepyszna sałatka, która może pełnić funkcję samodzielnego dania. Wspaniałą kompozycję kapusty, słonecznika, żółtego sera i kukurydzy idealnie łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Aromatyczny zapach sałatki pekińskiej ze słonecznikiem to smakowita propozycja na każdy dzień!
Komentarze 0