Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczna zupka z pulpecikami jest bardzo sycąca, przez co będzie idealna na obiad. Smak dania bazuje na Rosole drobiowym WINIARY, ziemniakach, włoszczyźnie i kapuście. Nie można przy tym zapomnieć o niezwykłych pulpetach z kaszy manny i mięsa mielonego. Sprawdź, jak tanio i szybko przygotować kapuśniak z pekińskiej z pulpetami w swoim domu.
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa.
Krok 2
20 min
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 3
20 min
Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.
Krok 4
1 min
Doprawić do smaku.
Krok 1
z
4
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa.
Krok 2
z
4
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 3
z
4
Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.
Krok 4
z
4
Doprawić do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0