Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami
51min
Łatwy
1 kostka
4
Ziemniaki
2
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1
Seler naciowy
1
Kapusta pekińska
500 g
Szynka mielona
3 łyżek
Kasza manna
1
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Majeranek
.
Wartości odżywcze
Białko
18.06 g
Węglowodany
18.94 g
Tłuszcze
18.55 g
Wartość energetyczna
312.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa.
Krok 2
20 min
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 3
20 min
Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.
Krok 4
1 min
Doprawić do smaku.
Smaczna zupka z pulpecikami jest bardzo sycąca, przez co będzie idealna na obiad. Smak dania bazuje na Rosole drobiowym WINIARY, ziemniakach, włoszczyźnie i kapuście. Nie można przy tym zapomnieć o niezwykłych pulpetach z kaszy manny i mięsa mielonego. Sprawdź, jak tanio i szybko przygotować kapuśniak z pekińskiej z pulpetami w swoim domu.
Komentarze 0