Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Seler naciowy
1 
Kapusta pekińska
500 g
Szynka mielona
3 łyżek
Kasza manna
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.2 g
Węglowodany
19.24 g
Tłuszcze
18.94 g
Wartość energetyczna
317.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa.
Krok 2
20 min
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 3
20 min
Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.
Krok 4
1 min
Doprawić do smaku.
Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Krok 1 z 4

Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa.

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Krok 2 z 4

Gotować do miękkości warzyw.

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Krok 3 z 4

Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Krok 4 z 4

Doprawić do smaku.

Smaczna zupka z pulpecikami jest bardzo sycąca, przez co będzie idealna na obiad. Smak dania bazuje na Rosole drobiowym WINIARY, ziemniakach, włoszczyźnie i kapuście. Nie można przy tym zapomnieć o niezwykłych pulpetach z kaszy manny i mięsa mielonego. Sprawdź, jak tanio i szybko przygotować kapuśniak z pekińskiej z pulpetami w swoim domu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika