Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywa z woka po tajsku

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 łyżka
Olej sezamowy
1 łyżka
Sos ostrygowy
2 łyżeczek
Korzeń imbiru
1 ząbek
Czosnek
1 
Papryka czerwona
70 g
Grzyby shiitake
3 
Dymka
1 
Kapusta pekińska
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.14 g
Tłuszcze
3.95 g
Wartość energetyczna
79.43 kcal
Węglowodany
10.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
0 min
Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
Krok 2
5 min
Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
10 min
Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
Krok 5
0 min
Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.
Warzywa z woka po tajsku

Krok 1 z 5

Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 2 z 5

Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 3 z 5

Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 4 z 5

Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 5 z 5

Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.


Warzywa z woka po tajsku to jeden z naszych pomysłów na danie z kuchni orientalnej, które możesz podawać z pałeczkami oraz ryżem.

Wyjątkowy smak warzyw na sposób tajski zapewnia nie tylko intensywny imbir i świeży czosnek, ale również przyprawa w płynie MAGGI i cebula dymka. Warto zainwestować również w sos ostrygowy wysokiej jakości, którzy przyda się do dań z kuchni chińskiej i wietnamskiej. Koniecznie poznaj smak pysznych grzybków shiitake w orientalnym daniu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika