Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa z woka po tajsku to jeden z naszych pomysłów na danie z kuchni orientalnej, które możesz podawać z pałeczkami oraz ryżem. Wyjątkowy smak warzyw na sposób tajski zapewnia nie tylko intensywny imbir i świeży czosnek, ale również przyprawa w płynie MAGGI i cebula dymka. Warto zainwestować również w sos ostrygowy wysokiej jakości, którzy przyda się do dań z kuchni chińskiej i wietnamskiej. Koniecznie poznaj smak pysznych grzybków shiitake w orientalnym daniu!
Przygotowanie
38 min
Krok 1
0 min
Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
Krok 2
5 min
Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
10 min
Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
Krok 5
0 min
Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.
Krok 1
z
5
Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
Krok 2
z
5
Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
z
5
Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
Krok 4
z
5
Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
Krok 5
z
5
Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0