Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywa z woka po tajsku

(0)
38min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżka
Olej sezamowy
1  łyżka
Sos ostrygowy
2  łyżeczek
Korzeń imbiru
1  ząbek
1 
Papryka czerwona
70  g
Grzyby shiitake
3 
Dymka
1 
Kapusta pekińska
1  szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.14 g
Węglowodany
10.08 g
Tłuszcze
3.95 g
Wartość energetyczna
79.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
0 min
Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
Krok 2
5 min
Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
10 min
Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
Krok 5
0 min
Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.
Warzywa z woka po tajsku

Krok 1 z 5

Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 2 z 5

Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 3 z 5

Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 4 z 5

Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.

Warzywa z woka po tajsku

Krok 5 z 5

Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.


Warzywa z woka po tajsku to jeden z naszych pomysłów na danie z kuchni orientalnej, które możesz podawać z pałeczkami oraz ryżem.

Wyjątkowy smak warzyw na sposób tajski zapewnia nie tylko intensywny imbir i świeży czosnek, ale również przyprawa w płynie MAGGI i cebula dymka. Warto zainwestować również w sos ostrygowy wysokiej jakości, którzy przyda się do dań z kuchni chińskiej i wietnamskiej. Koniecznie poznaj smak pysznych grzybków shiitake w orientalnym daniu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha