Chińska sałatka z wędzonym kurczakiem
25min
Łatwy
3
łyżek
1
kostka
3
opakowań
Zupka chińska
1
Papryka czerwona
2
Jajko
0.5
puszka
Kukurydza Konserwowa
2
Wędzone udko z kurczaka
0.5
Kapusta pekińska
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
32.02 g
Węglowodany
28.56 g
Tłuszcze
27.33 g
Wartość energetyczna
489.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Kostkę bulionu rozcieńczamy w 0,5 l wrzącej wody, zalewamy makaronem (rozgniecionym) z zupek, odstawiamy do "napęcznienia" makaronu.
Krok 2
10 min
Jaja gotujemy na twardo, paprykę, kapustę pekińską i mięso z kurczaka drobno kroimy.
Krok 3
5 min
Makaron odsączamy z bulionu, odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki, łącznie z pokrojonym ugotowanym jajkiem wrzucamy do miski, połowę puszki kukurydzy odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy do całości. Doprawiamy Majonezem Dekoracyjnym, Ziarenkami Smaku i pieprzem.
Makaron z zupek chińskich można wykorzystać znacznie kreatywniej! W połączeniu z wędzonym kurczakiem świetnie smakuje i jest gwiazdą każdego przyjęcia. Przyprawa Ziarenka smaku WINIARY podkreśli wyrazistość naszej potrawy. Smacznego!
Komentarze 0