
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł






Pikantna zupa chińska z ostrą papryką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Żarty, żartami, lecz poniższą, bazującą na rosole zupkę, przygotujecie szybko i bez większego wysiłku. Należy zatroszczyć się jedynie o kilka niecodziennych składników. Pora zrobić listę zakupów.
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
3 minKrok 3
4 minKrok 4
4 minKrok 5
3 minKrok 6
8 minKrok 7
8 minKrok 8
10 minKrok 9
3 min
Krok 1 z 9
Pora obrać, pokroić w półksiężyce.

Krok 2 z 9
Brukselkę dokładnie umyć, osuszyć.

Krok 3 z 9
Grzybki umyć, osuszyć.

Krok 4 z 9
Imbir obrać, zetrzeć na tarce.

Krok 5 z 9
Papryczkę lub jej kawałek (stopień ostrości należy dopasować do swoich własnych preferencji) drobno pokroić.

Krok 6 z 9
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej sezamowy, dodać starty imbir oraz papryczkę chilli. Dorzucić pora oraz brukselki. Całość lekko podsmażyć. Pod koniec dodać grzybki. Chwilę podusić.

Krok 7 z 9
Podsmażone warzywa zalać gorącym bulionem. Gotować przez chwilę na wolnym ogniu, aby aromaty się połączyły.

Krok 8 z 9
Ugotować makaron ryżowy.

Krok 9 z 9
Zupę podawać z makaronem i świeżymi kiełkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0