Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa chińska dla każdego! Dzisiejsza propozycja to egzotyczny rosół. Pikantna zupa chińska z ostrą papryką to wyśmienity pomysł na urozmaicenie poniedziałku. Nie zawsze przecież musi być pomidorowa :)
Żarty, żartami, lecz poniższą, bazującą na rosole zupkę, przygotujecie szybko i bez większego wysiłku. Należy zatroszczyć się jedynie o kilka niecodziennych składników. Pora zrobić listę zakupów.
Przygotowanie
46 min
Krok 1
3 min
Pora obrać, pokroić w półksiężyce.
Krok 2
3 min
Brukselkę dokładnie umyć, osuszyć.
Krok 3
4 min
Grzybki umyć, osuszyć.
Krok 4
4 min
Imbir obrać, zetrzeć na tarce.
Krok 5
3 min
Papryczkę lub jej kawałek (stopień ostrości należy dopasować do swoich własnych preferencji) drobno pokroić.
Krok 6
8 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej sezamowy, dodać starty imbir oraz papryczkę chilli. Dorzucić pora oraz brukselki. Całość lekko podsmażyć. Pod koniec dodać grzybki. Chwilę podusić.
Krok 7
8 min
Podsmażone warzywa zalać gorącym bulionem. Gotować przez chwilę na wolnym ogniu, aby aromaty się połączyły.
Krok 8
10 min
Ugotować makaron ryżowy.
Krok 9
3 min
Zupę podawać z makaronem i świeżymi kiełkami.
Krok 1
z
9
Pora obrać, pokroić w półksiężyce.
Krok 2
z
9
Brukselkę dokładnie umyć, osuszyć.
Krok 3
z
9
Grzybki umyć, osuszyć.
Krok 4
z
9
Imbir obrać, zetrzeć na tarce.
Krok 5
z
9
Papryczkę lub jej kawałek (stopień ostrości należy dopasować do swoich własnych preferencji) drobno pokroić.
Krok 6
z
9
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej sezamowy, dodać starty imbir oraz papryczkę chilli. Dorzucić pora oraz brukselki. Całość lekko podsmażyć. Pod koniec dodać grzybki. Chwilę podusić.
Krok 7
z
9
Podsmażone warzywa zalać gorącym bulionem. Gotować przez chwilę na wolnym ogniu, aby aromaty się połączyły.
Krok 8
z
9
Ugotować makaron ryżowy.
Krok 9
z
9
Zupę podawać z makaronem i świeżymi kiełkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0