Pikantna zupa chińska z ostrą papryką
46min
Łatwy
2
kostek
1
l
Woda
1
opakowanie
Kiełki np. fasoli mung lub słonecznika
10
Brukselka
1
Por
150
g
Grzybków shimaje
150
g
Grzybki shitake
1
Mała ostra papryczka
1
2-cm kawałek imbiru
3
łyżek
Sos sezamowy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.69 g
Węglowodany
18.68 g
Tłuszcze
7.21 g
Wartość energetyczna
166.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
3 min
Pora obrać, pokroić w półksiężyce.
Krok 2
3 min
Brukselkę dokładnie umyć, osuszyć.
Krok 3
4 min
Grzybki umyć, osuszyć.
Krok 4
4 min
Imbir obrać, zetrzeć na tarce.
Krok 5
3 min
Papryczkę lub jej kawałek (stopień ostrości należy dopasować do swoich własnych preferencji) drobno pokroić.
Krok 6
8 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej sezamowy, dodać starty imbir oraz papryczkę chilli. Dorzucić pora oraz brukselki. Całość lekko podsmażyć. Pod koniec dodać grzybki. Chwilę podusić.
Krok 7
8 min
Podsmażone warzywa zalać gorącym bulionem. Gotować przez chwilę na wolnym ogniu, aby aromaty się połączyły.
Krok 8
10 min
Ugotować makaron ryżowy.
Krok 9
3 min
Zupę podawać z makaronem i świeżymi kiełkami.
Zupa chińska dla każdego! Dzisiejsza propozycja to egzotyczny rosół. Pikantna zupa chińska z ostrą papryką to wyśmienity pomysł na urozmaicenie poniedziałku. Nie zawsze przecież musi być pomidorowa :)
Żarty, żartami, lecz poniższą, bazującą na rosole zupkę, przygotujecie szybko i bez większego wysiłku. Należy zatroszczyć się jedynie o kilka niecodziennych składników. Pora zrobić listę zakupów.
Żarty, żartami, lecz poniższą, bazującą na rosole zupkę, przygotujecie szybko i bez większego wysiłku. Należy zatroszczyć się jedynie o kilka niecodziennych składników. Pora zrobić listę zakupów.
Komentarze 0