Zupa chińska warzywna
23min
Łatwy
150 g
Pierś Z Kurczaka
100 g
Por (biała część)
100 g
Marchewka
100 g
Brokuł
100 g
Grzyby shiitake
1
Papryczka chili
1 łyżka
Olej rzepakowy
100 g
Kiełki fasoli mung
2 g
Kolendra świeża
2 łyżek
Dymka
200 g
Makaron ryżowy
1.5 łyżeczek
Cynamon
.
Wartości odżywcze
Białko
14.15 g
Węglowodany
52.89 g
Tłuszcze
5.91 g
Wartość energetyczna
323.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Step1
2 min
Mięso pokrój w paseczki.
Step2
10 min
Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.
Step3
5 min
Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.
Step4
5 min
Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem i sosem sojowym Maggi.
Step5
1 min
Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.
Rosół drobiowy WINIARY to idealna podstawa także dla zupy chińskiej z piersią z kurczaka, porem, marchewką i brokułem. Wszystkie składniki gotujemy ze sobą w litrze wody, aż staną się miękkie i nabiorą wielowymiarowego smaku, trzymając garnek na małym ogniu.
Zupę po chińsku rozlewamy do miseczek i posypujemy pachnącym szczypiorkiem. Jedna porcja to tylko niecałe 80 kalorii, także tego przepisu nie muszą obawiać się osoby na diecie odchudzającej.
Komentarze 0