Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa chińska warzywna
Dodaj do CookBook

Zupa chińska warzywna

(0)
23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Pierś Z Kurczaka
100  g
Por (biała część)
100  g
Marchewka
100  g
Brokuł
100  g
Grzyby shiitake
1 
Papryczka chili
1  łyżka
Olej rzepakowy
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
100  g
Kiełki fasoli mung
2  g
Kolendra świeża
2  łyżek
Dymka
200  g
Makaron ryżowy
1.5  łyżeczek
Cynamon
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.9 g
Wartość energetyczna
315.7 kcal
Tłuszcze
5.4 g
Białko
13.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rosół drobiowy WINIARY to idealna podstawa także dla zupy chińskiej z piersią z kurczaka, porem, marchewką i brokułem. Wszystkie składniki gotujemy ze sobą w litrze wody, aż staną się miękkie i nabiorą wielowymiarowego smaku, trzymając garnek na małym ogniu. Zupę po chińsku rozlewamy do miseczek i posypujemy pachnącym szczypiorkiem. Jedna porcja to tylko niecałe 80 kalorii, także tego przepisu nie muszą obawiać się osoby na diecie odchudzającej.

Przygotowanie

23 min
  • Step1

    2 min
    Mięso pokrój w paseczki.
  • Step2

    10 min
    Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.
  • Step3

    5 min
    Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.
  • Step4

    5 min
    Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem.
  • Step5

    1 min
    Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.
Zupa chińska warzywna

Step1 z 5

Mięso pokrój w paseczki.

Zupa chińska warzywna

Step2 z 5

Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.

Zupa chińska warzywna

Step3 z 5

Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.

Zupa chińska warzywna

Step4 z 5

Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem.

Zupa chińska warzywna

Step5 z 5

Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    2 godz Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy
  • Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu