Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa chińska warzywna

Zupa chińska warzywna

(0)
23min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Pierś Z Kurczaka
100  g
Por (biała część)
100  g
Marchewka
100  g
Brokuł
100  g
Grzyby shiitake
1 
Papryczka chili
1  łyżka
Olej rzepakowy
1  kostka
WINIARY Bulion z kurczaka 60g Total Poland
100  g
Kiełki fasoli mung
2  g
Kolendra świeża
2  łyżek
Dymka
200  g
Makaron ryżowy
1.5  łyżeczek
Cynamon
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.15 g
Węglowodany
52.89 g
Tłuszcze
5.91 g
Wartość energetyczna
323.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rosół drobiowy WINIARY to idealna podstawa także dla zupy chińskiej z piersią z kurczaka, porem, marchewką i brokułem. Wszystkie składniki gotujemy ze sobą w litrze wody, aż staną się miękkie i nabiorą wielowymiarowego smaku, trzymając garnek na małym ogniu. Zupę po chińsku rozlewamy do miseczek i posypujemy pachnącym szczypiorkiem. Jedna porcja to tylko niecałe 80 kalorii, także tego przepisu nie muszą obawiać się osoby na diecie odchudzającej.

Przygotowanie

23 min
  • Step1

    2 min
    Mięso pokrój w paseczki.
  • Step2

    10 min
    Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.
  • Step3

    5 min
    Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.
  • Step4

    5 min
    Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem i sosem sojowym Maggi.
  • Step5

    1 min
    Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.
Zupa chińska warzywna

Step1 z 5

Mięso pokrój w paseczki.

Zupa chińska warzywna

Step2 z 5

Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.

Zupa chińska warzywna

Step3 z 5

Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.

Zupa chińska warzywna

Step4 z 5

Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem i sosem sojowym Maggi.

Zupa chińska warzywna

Step5 z 5

Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Makaron
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    22 min Łatwy
  • Zupa miso

    Zupa miso

    1 godz 55 min Średni
  • Wieprzowina z warzywami

    Wieprzowina z warzywami

    42 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami

    Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu