Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa chińska warzywna

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Pierś Z Kurczaka
100 g
Por (biała część)
100 g
Marchewka
100 g
Brokuł
100 g
Grzyby shiitake
1 
Papryczka chili
1 łyżka
Olej rzepakowy
100 g
Kiełki fasoli mung
2 g
Kolendra świeża
2 łyżek
Dymka
200 g
Makaron ryżowy
1.5 łyżeczek
Cynamon

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.15 g
Węglowodany
52.89 g
Tłuszcze
5.91 g
Wartość energetyczna
323.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Step1
2 min
Mięso pokrój w paseczki.
Step2
10 min
Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.
Step3
5 min
Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.
Step4
5 min
Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem i sosem sojowym Maggi.
Step5
1 min
Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.
Zupa chińska warzywna

Step1 z 5

Mięso pokrój w paseczki.

Zupa chińska warzywna

Step2 z 5

Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki. Grzyby pokrój w ćwiartki, a papryczkę pozbaw pestek i drobno posiekaj.

Zupa chińska warzywna

Step3 z 5

Wszystkie warzywa podsmaż na odrobinie oleju, a następnie zalej 0,5 litra wody i rozprowadź kostkę Rosół drobiowy Winiary.

Zupa chińska warzywna

Step4 z 5

Dodaj pokrojone cieniutko mięso i zagotuj. Po 5 minutach zdejmij z ognia, dodaj kiełki, posiekaną kolendrę i dymkę. Dopraw do smaku cynamonem i sosem sojowym Maggi.

Zupa chińska warzywna

Step5 z 5

Porcje makaronu rozłóż do bulionówek i zalej zupą.

Rosół drobiowy WINIARY to idealna podstawa także dla zupy chińskiej z piersią z kurczaka, porem, marchewką i brokułem. Wszystkie składniki gotujemy ze sobą w litrze wody, aż staną się miękkie i nabiorą wielowymiarowego smaku, trzymając garnek na małym ogniu. Zupę po chińsku rozlewamy do miseczek i posypujemy pachnącym szczypiorkiem. Jedna porcja to tylko niecałe 80 kalorii, także tego przepisu nie muszą obawiać się osoby na diecie odchudzającej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika