Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa chińska ostro-słodka
Dodaj do CookBook

Zupa chińska ostro-słodka

(0)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agiatis
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
2 
Podudzia z kurczaka
1 
Marchewka
6 
Grzybki mun
150  g
Marynowane kiełki fasoli
3 
Chili
3  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Sos sojowy
1  łyżka
Ocet winny
1  łyżka
Ocet ryżowy
0.5  Płaska łyżka
Cukier
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
0.5  łyżeczka
Imbir tarty
0.3  łyżeczka
Curry
0.5  łyżeczka
Papryka Ostra
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
10  kropli
Przyprawa w płynie MAGGI
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.1 g
Wartość energetyczna
295.6 kcal
Tłuszcze
16.5 g
Białko
19.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa chińska ostro-słodka to mieszanka najlepszych orientalnych składników. Mięso, grzybki Mun, marynowane kiełki fasoli, papryczka chilli, sos sojowy, imbir, curry – to dzięki tym składnikom zupa chińska ostro-słodka ma tak bogaty smak. Dodatkowego aromatu dodaje jej Przyprawa w płynie MAGGI. Spróbuj zupy o niebanalnym smaku i intensywnym aromacie!

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    10 min
    Do garnka wkładamy podudzia i gotujemy czysty wywar z odrobiną soli do smaku.
  • Krok 2

    25 min
    Grzybki przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na minimum 20 minut, następnie odcedzamy i kroimy w paseczki.
  • Krok 3

    10 min
    Marchewkę obieramy, kroimy w słupki około 2-3 cm.
  • Krok 4

    10 min
    Papryczki chilli oczyszczamy z nasion, czosnek obieramy - przekładamy papryczki i czosnek do blendera i rozdrabniamy na drobniutko.
  • Krok 5

    10 min
    Kiedy wywar mamy gotowy mięso wyciągamy, obieramy od kości, kroimy w paseczki.
  • Krok 6

    15 min
    Do wywaru wkładamy pokrojone grzybki oraz marchewkę i gotujemy przez 15 minut.
  • Krok 7

    10 min
    Następnie dodajemy kiełki, oraz kurczaka - gotujemy 10 minut.
  • Krok 8

    10 min
    Do garnuszka przelewamy 3 łyżki wody, dodajemy sos sojowy, ocet winny i ryżowy, maggi, dodajemy imbir curry paprykę ostrą, około 1/3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy
  • Krok 9

    20 min
    Powstałą zaprawą zalewamy gotującą zupę i mieszamy by nie powstały grudki. Na koniec dodajemy koncentrat i Ziarenka Smaku WINIARY.
  • Krok 10

    5 min
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę podajemy na ciepło.
Zupa chińska ostro-słodka

Krok 1 z 10

Do garnka wkładamy podudzia i gotujemy czysty wywar z odrobiną soli do smaku.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 2 z 10

Grzybki przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na minimum 20 minut, następnie odcedzamy i kroimy w paseczki.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 3 z 10

Marchewkę obieramy, kroimy w słupki około 2-3 cm.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 4 z 10

Papryczki chilli oczyszczamy z nasion, czosnek obieramy - przekładamy papryczki i czosnek do blendera i rozdrabniamy na drobniutko.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 5 z 10

Kiedy wywar mamy gotowy mięso wyciągamy, obieramy od kości, kroimy w paseczki.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 6 z 10

Do wywaru wkładamy pokrojone grzybki oraz marchewkę i gotujemy przez 15 minut.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 7 z 10

Następnie dodajemy kiełki, oraz kurczaka - gotujemy 10 minut.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 8 z 10

Do garnuszka przelewamy 3 łyżki wody, dodajemy sos sojowy, ocet winny i ryżowy, maggi, dodajemy imbir curry paprykę ostrą, około 1/3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 9 z 10

Powstałą zaprawą zalewamy gotującą zupę i mieszamy by nie powstały grudki. Na koniec dodajemy koncentrat i Ziarenka Smaku WINIARY.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 10 z 10

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę podajemy na ciepło.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bogate w białko
  • Curry
  • Kuchnia chińska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    2 godz Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy
  • Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu