Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa chińska ostro-słodka

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
2 
Podudzia z kurczaka
1 
Marchewka
6 
Grzybki mun
150 g
Marynowane kiełki fasoli
3 
Chili
3 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Sos sojowy
1 łyżka
Ocet winny
1 łyżka
Ocet ryżowy
0.5 Płaska łyżka
Cukier
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
0.5 łyżeczka
Imbir tarty
0.3 łyżeczka
Curry
0.5 łyżeczka
Papryka Ostra
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
10 kropli
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
295.99 kcal
Białko
19.19 g
Tłuszcze
16.52 g
Węglowodany
17.16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
10 min
Do garnka wkładamy podudzia i gotujemy czysty wywar z odrobiną soli do smaku.
Krok 2
25 min
Grzybki przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na minimum 20 minut, następnie odcedzamy i kroimy w paseczki.
Krok 3
10 min
Marchewkę obieramy, kroimy w słupki około 2-3 cm.
Krok 4
10 min
Papryczki chilli oczyszczamy z nasion, czosnek obieramy - przekładamy papryczki i czosnek do blendera i rozdrabniamy na drobniutko.
Krok 5
10 min
Kiedy wywar mamy gotowy mięso wyciągamy, obieramy od kości, kroimy w paseczki.
Krok 6
15 min
Do wywaru wkładamy pokrojone grzybki oraz marchewkę i gotujemy przez 15 minut.
Krok 7
10 min
Następnie dodajemy kiełki, oraz kurczaka - gotujemy 10 minut.
Krok 8
10 min
Do garnuszka przelewamy 3 łyżki wody, dodajemy sos sojowy, ocet winny i ryżowy, maggi, dodajemy imbir curry paprykę ostrą, około 1/3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy
Krok 9
20 min
Powstałą zaprawą zalewamy gotującą zupę i mieszamy by nie powstały grudki. Na koniec dodajemy koncentrat i jarzynkę do smaku.
Krok 10
5 min
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę podajemy na ciepło.
Zupa chińska ostro-słodka

Krok 1 z 10

Do garnka wkładamy podudzia i gotujemy czysty wywar z odrobiną soli do smaku.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 2 z 10

Grzybki przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na minimum 20 minut, następnie odcedzamy i kroimy w paseczki.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 3 z 10

Marchewkę obieramy, kroimy w słupki około 2-3 cm.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 4 z 10

Papryczki chilli oczyszczamy z nasion, czosnek obieramy - przekładamy papryczki i czosnek do blendera i rozdrabniamy na drobniutko.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 5 z 10

Kiedy wywar mamy gotowy mięso wyciągamy, obieramy od kości, kroimy w paseczki.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 6 z 10

Do wywaru wkładamy pokrojone grzybki oraz marchewkę i gotujemy przez 15 minut.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 7 z 10

Następnie dodajemy kiełki, oraz kurczaka - gotujemy 10 minut.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 8 z 10

Do garnuszka przelewamy 3 łyżki wody, dodajemy sos sojowy, ocet winny i ryżowy, maggi, dodajemy imbir curry paprykę ostrą, około 1/3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 9 z 10

Powstałą zaprawą zalewamy gotującą zupę i mieszamy by nie powstały grudki. Na koniec dodajemy koncentrat i jarzynkę do smaku.

Zupa chińska ostro-słodka

Krok 10 z 10

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę podajemy na ciepło.

Zupa chińska ostro-słodka to mieszanka najlepszych orientalnych składników. Mięso, grzybki Mun, marynowane kiełki fasoli, papryczka chilli, sos sojowy, imbir, curry – to dzięki tym składnikom zupa chińska ostro-słodka ma tak bogaty smak. Dodatkowego aromatu dodaje jej Przyprawa w płynie MAGGI. Spróbuj zupy o niebanalnym smaku i intensywnym aromacie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika